29 / 03 / 2024

Lüks otelleri azeri ve kazak turistler doldurdu!

Lüks otelleri azeri ve kazak turistler doldurdu!

Her sey dahil sistemiyle Avrupalı turistin ekonomik tatil adresi olan Antalya'da artık lüks turizm öne çıkıyor. Otellerin geceliği 2.500 dolardan başlayan odaları bu sezon Kazak ve Azeri turistle doldu...



Her sey dahil sistemiyle Avrupalı turistin ekonomik tatil adresi olan Antalya'da artık lüks turizm öne çıkıyor. Otellerin geceliği 2.500 dolardan başlayan odaları bu sezon Kazak ve Azeri turistle doldu.
Her şey dahil sisteminin de etkisiyle Avrupalı turistlerin ekonomik tatil yapmak için tercih ettiği Antalya'da artık lüks turizm olgusu da öne çıkmaya başladı. Özellikle Belek bölgesinde bulunan büyük tatil köyleri ve 5 yıldızlı otellerin bünyelerinde yer alan villa tarzındaki lüks odaların bu yaz sezonunu tamamen dolu geçirdiği belirtiliyor. Gecelik fiyatı ortalama 2 bin 500 dolar düzeyinde olan bu odaları Rus turistlerin yanı sıra ağırlıklı olarak petrodolar zengini Kazak, Özbek ve Azeri turistler dolduruyor. Ancak son dönemde, daha çok Bodrum ve Çeşme'ye giden Türk turistlerin de Antalya'da lüks tatile ilgi göstermeye başladığı belirtiliyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Belek'te faaliyet gösteren Cornelia Diamond Golf Resort&Spa O tel'in Genel Müdürü Zafer Alkaya, Avrupalı turistin hâlâ ekonomik tatil peşinde olduğunu ama Rus, Kazak, Özbek ve Azeri turistler arasında 'lüks'ün öne çıktığını kaydetti.
Kazakistan yükselen pazar "Antalya bölgesi Rus türevi ülkelerin ilgi odağında" diyen Alkaya, şu bilgileri verdi: "Kazakistan lükste yükselen pazar olarak dikkat çekiyor. Kazakistan, Özbekistan ve Azerbaycan'dan gelen turist sayısında yüzde 20'ye yakın artış gerçekleşti.
Kazakistan'dan gelen turist sayısı 7 ayda 134 bine ulaştı. Diğer yandan uzun süredir kan kaybeden Ukrayna pazarı geri dönüş yaptı ve bu pazarda yüzde 16 artış oldu. Antalya pazarını pek tercih etmeyen İngiltere pazanndaki yüzde 7'lik artış da dikkat çekici." Alkaya, lüks odalara yerli tatilcilerin de ilgi gösterdiğini belirtti.

ANTALYA'YA EN FAZLA RUSLAR GELDİ

Ülke Turist sayısı (Bin kisi/7 ay) Rusya 1.835 Almanya 1.432 Hollanda 313 İngiltere 226 Ukrayna 187 İsveç 187 Norveç 184 Kazakistan 134 i ZAFER ALKAYA TURİZM SEZONU ARALIK AYINA UZADI TURİZMİN yılın ilk 7 aylık dönemine bakıldığında iyi gittiğini ifade eden Zafer Alkaya "Kasım-aralık aylarına bile sarkabilecek bir hareketlilik yasıyoruz. Arzu etmediğimiz olaylar gerçekleşmediği takdirde 2013 yılının iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz.
Genel olarak Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 11 arttı. Antalya'da artış yüzde 7.8" dedi. Öte yandan Kurban Bayramı dönemi için taleplerin şimdiden başladığını dile getiren Alkaya "Söz konusu dönemin dolu dolu gececeğini öngörüyoruz" diye konuştu. Zafer Alkaya, bu durumda kurlardaki yükselmeyle birlikte tercihlerin yurt içine yönelmesinin etken olduğuna işaret etti.

Star

Geri Dön