26 / 04 / 2024

Uludağ'daki otelleri öğrenciler ve Arap turistler doldurdu!

Uludağ'daki otelleri öğrenciler ve Arap turistler doldurdu!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden biri olan Uludağ, yarıyıl tatili dolayısıyla öğrencilerden yoğun ilgi görürken konaklama tesisleri Arap turistlerin de etkisiyle tamamen doldu.



 Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, üniversiteliler başta olmak üzere aileleriyle gelen öğrenciler ve Arap turistlerin yoğunluğu dikkati çekiyor. 


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'ın bu yıl kar kalitesi ve ziyaretçi ilgisi bakımından son derece iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. 


Akkuş, geçen yılın aksine bu sezon kayak ve diğer kış sporları için bütün koşulların uygun olduğunu ifade ederek, "oteller bölgesi'nde bir süre önce 3 metre 20 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığının şu anda 1 metre 70 santimetre civarında bulunduğunu belirtti. Bu tablonun, yılbaşından itibaren hem tatilcilerin hem de turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Akkuş, sömestir tatilinin ise otelciler için en yoğun günleri beraberinde gelindiğini vurguladı. 


İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  başta olmak üzere bazı illerden öğrenciler için Uludağ'ın adeta bir buluşma noktası olduğunu anlatan Akkuş, şöyle konuştu: 'Sömestir tatili başlar başlamaz öğrenciler, Uludağ'a akın etti. Tesislerde konaklayanların büyük bölümü öğrenci. 


Asıl neden yarıyıl tatili ancak Uludağ'da 3 dönem halinde yapılan kış festivali 'WinterFest 2015' de gençleri buraya çekiyor, ilk dönemi 18-22 Ocak'ta gerçekleştirilen festival, 25-29 Ocak ve 8-12 Şubat'ta devam edecek. O nedenle özellikle üniversitelilerin ilgisi sürecek. 


Ayrıca sömestir tatilini fırsat bilen diğer öğrenciler ve velileri de Uludağ'da kayak ve kış turizminin tadını çıkarıyor.' Uludağ'da bu yıl Arap turist sayısında dikkat çekici artış görüldüğüne de değinen Akkuş, önceki yıllarda yurt dışından daha çok Rus turistleri ağırladıklarını ancak bu sene onların yerini Arapların aldığını bildirdi. 


Rus turist sayısındaki düşüşün, bu ülkenin para birimi rubledeki devalüasyondan kaynaklandığını, açığı ise Arapların fazlasıyla doldurduğunu söyleyen Akkuş, şunları kaydetti: 'Arap turistlerin özellikle bu sene Uludağ'a ilgisi inanılmaz. 1980 öncesinde bile doğaya, termale gelen ama kayak ve karla haşir neşir olmayan Araplar, bu kez Uludağ'da Rusları bile gölgede bıraktı. 


Uludağ'daki Arap turist sayısı tavan yapt. Arap ülkelerinde uzun süredir yaptığımız tanıtım çalışmalarının sonuçlarını aldık, alıyoruz. Daha çok Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden geliyorlar. 


Arap turistlerin ilgisi öylesine yoğun ki böyle giderse gelecekte Araplar için ikinci bir Uludağ yapmamız lazım.' Akkuş, Uludağ'daki potansiyelin tam olarak kullanılabilmesi için altyapının artan ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde yenilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yedigün Gazetesi


Geri Dön