26 / 04 / 2024

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..



Antalya turizmde Kovid-19 pandemisi sonrası en yoğun dönemini yaşıyor. Salgın hastalık sonrası turizm patlaması yaşayan Antalya’da sezon boyunca oteller tamamen dolu şekilde çalıştı. Denizi, kumu, güneşi, tarihi, kültürel yapıları, antik kentleri ve doğal güzellikleri ile turistlerin ilk durağı olan kentte turizm hareketliliği sektör paydaşlarının yüzünü güldürüyor.

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınladığı verilere göre, 1 Ocak ile 30 Eylül tarihleri arasında hava yolunu kullanarak kenti ziyaret eden yabancı turist sayısı 11 milyon 27 bin 94 olarak kaydedildi. Geçen yıla göre ise aynı dönemde yüzde 57 oranında bir artış yaşandığı gözlemleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön