19 / 04 / 2024

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 



Valilikten yapılan açıklamada,  Yazıcı, Almanya Konsolosluğu görevine atanan Martin Tscherner'i ve Muavin Konsolos olarak atanan İnna Ella Kianst'ı makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yazıcı, Tscherner ve Kianst'a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Antalya'nın dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında olduğunu söyleyen Yazıcı, "Yurt dışından gelen turist sayımız 7 milyonu geçti ve birinci sırada Alman misafirlerimiz var." ifadelerini kullandı. Antalya Valisi sözlerini "1 Ocak-31 Temmuz döneminde kentimize Almanya'dan 1 milyon 363 bin 526, Rusya'dan 1 milyon 275 bin 353 misafirimiz geldi. Antalya'yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısında Alman misafirlerimizin lider olması bizi mutlu eden bir durum" diyerek sürdürdü.

Başta güvenlik olmak üzere turizmle ilgili her detayı yakından takip ettiklerini vurgulayan Yazıcı, turistlerin kentte 7 gün 24 saat güvenli ve rahat bir şekilde dolaşabildiğini belirtirken emniyet ve jandarma kuvvetlerinin bu konuda çok hassas olduğunu söyledi.Konsolos Tscherner de Yazıcı'ya Covid 19 salgını boyunca Antalya'da yerleşik Almanlara sağladığı yardımlar için teşekkür etti.
 


Geri Dön