28 / 03 / 2024

alman turistler

alman turistler

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Türkiye'ye Nisan ayında en çok Alman turist geldi!

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 14,55 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 8,19 ile ikinci ve Gürcistan yüzde 5,46 ile üçüncü oldu...

Türk tasarımı sandalyeler Alman Walter Knoll'un koleksiyonunda!

Lüks mobilya markalarını Türkiye'ye getiren Mozaik, tasarımlarıyla devleri dize getiriyor. Patron Yaman Erturan, Türk tasarımı sandalyelerin ilk kez Alman Walter Knoll'un koleksiyonuna gireceğini söyledi

Toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Toprak tapusu, Tapu müdürlüğünde herhangi bir kaydı olmayan yapılardan alınan daire tapusu olarak tanımlanıyor. Peki, toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Türk Yatırımcılar Alman Solarion AG'yi satın aldı!

Türk yatırımcılar, dünyanın en ince ve en esnek güneş paneli üreticisi olan Alman Solarion AG'yi satın aldı Yabancı devler Türkiye'de şirket avına çıkarken, Türk KOBİ'leri de yurtdışında zorda olan firmaları satın almaya başladı.

Arsa tapulu ev almanın sakıncaları!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve oturuma hazır evlerden bazıları kat mülkiyet tapulu olurken kimileri ise arsa tapulu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapulu ev alınır mı? Arsa tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Yunanistan'ın 14 havaalanını Alman Fraport satın aldı!

Yunanistan'da 14 bölgesel havaalanının Alman şirketi Fraport'a satılmasına yönelik Ekonomi Politikası Devlet Konseyi kararı resmi gazetede yayınlandı. Fraport 14 havaalanı için toplam 1,3 milyar euro ödeyecek.

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

Gaziantep'te konut almanın tam zamanı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, konutların maliyetine yakın fiyatlara satıldığını belirterek, “ Konut almanın tam zamanı” çağrısı yaptı.

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Alman turistlerin tercihi Antalya oldu!

TÜROFED Başkanı Ayık ise "Fiyat cazibesine Alman pazarı çok olumlu tepki verdi. Rusya'da da aynı fiyat cazibesi yaratıldı ama beklenen olmadı" diye konuştu.

Sağlık turizmine gelen turistler 10 kat daha fazla para harcıyor!

Sağlık turizmine yönelik yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, tatil için gelen turistler ortalama 700 dolar harcarken, tedavi için gelenlerin ise 7 bin dolar harcadığını belirtiyor.

Konut projelerinden ev almanın avantaj ve dezavantajları!

Projelerden ev almak, günümüzde projelerin sayısının da artması ile daha çok barınma ihtiyacını karşılamak için tercih edilen bir yöntem oldu. Peki bu projelerden ev almanın avantaj ve dezavantajları neler?

2001 yılında İSKİ, Alman Çeşmesi'nin suyunu kesmiş!

2001 yılında İSKİ, Alman İmparatoru II. Wilhem'in ziyaretinin anısı olarak inşa edilen Sultanahmet'teki Alman Çeşmesi'nin suyunu kesmiş. Kaderine de terk edilen çeşmenin musluk başları da çalınmış.

alman turistler Haberi

alman turistler

Valilikten yapılan açıklamada,  Yazıcı, Almanya Konsolosluğu görevine atanan Martin Tscherner'i ve Muavin Konsolos olarak atanan İnna Ella Kianst'ı makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yazıcı, Tscherner ve Kianst'a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Antalya'nın dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında olduğunu söyleyen Yazıcı, "Yurt dışından gelen turist sayımız 7 milyonu geçti ve birinci sırada Alman misafirlerimiz var." ifadelerini kullandı. Antalya Valisi sözlerini "1 Ocak-31 Temmuz döneminde kentimize Almanya'dan 1 milyon 363 bin 526, Rusya'dan 1 milyon 275 bin 353 misafirimiz geldi. Antalya'yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısında Alman misafirlerimizin lider olması bizi mutlu eden bir durum" diyerek sürdürdü.

Başta güvenlik olmak üzere turizmle ilgili her detayı yakından takip ettiklerini vurgulayan Yazıcı, turistlerin kentte 7 gün 24 saat güvenli ve rahat bir şekilde dolaşabildiğini...