29 / 03 / 2024

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.



Doğal güzelliğiyle öne çıkan ve her mevsim yerli, yabancı milyonlarca turisti ağırlayan Doğu Karadeniz'e Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine rağmen turistlerin ilgisinin azalmadığı, kalkışmanın kısa sürede önlenmesi dolayısıyla yabancı ziyaretçilerin Türkiye'ye güveninin arttığı bildirildi.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Zağnos Konakları'nda Doğu Karadeniz'deki turizmin son durumunun değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.


Doğu Karadeniz turizm sektörünün, her iki olayın olumsuz etkilerini hızla atmaya başladığını belirten Hacısalihoğlu, şöyle dedi:


"Darbe girişiminin ardından sektörde bazı sıkıntıların olması normaldir fakat bölge turizmi bu etkiyi üzerinden çabuk atacağa benziyor. Bazı iptaller olsa da bölgeye özellikle Arap turistlerin ilgisi sürüyor. Rezervasyonlar yeniden hareketleniyor. Hatta Arap turistler, 'Böyle bir darbe girişimini bir gecede atlatan bir ülkeye güvenimiz tam' diyerek yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor."


AA


Geri Dön