19 / 04 / 2024

OTİM

OTİM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ozon Tabakasını İncelten Maddeleri(OTİM) yasaklıyor. Bakanlık “Ozon Tabakasını İncelten Madde Takip Sistemi” ile ozon tabakasını incelten maddelerin ülke içinde kullanım alanlarını takip edecek

Silivri Elmas İnşaat Emlak Gıda Tarım Hay.Ot.Alım Satım Araç Kira. Tur.Tek.San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Silivri Elmas İnşaat Emlak Gıda Tarım Hay.Ot.Alım Satım Araç Kira. Tur.Tek.San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Silivri'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Enes Baştekin, Muhammed Baştekin ve Mustafa Baştekin ortaklığında kuruldu.

Cyprıot Quartet Turizm Organizasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cyprıot Quartet Turizm Organizasyon İnşaat Mücevherat Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Göksel Taş tarafından kuruldu. 

Mehmet Yaşot: Tarsus'ta yasalarla inşaat yapılacak!

Akdeniz Gazetesi köşe yazarı Mehmet Yaşot bugünkü yazısında Mersin Tarsus'ta yapılan yıkım çalışmalarını ele aldı. İşte Mehmet Yaşot'un o yazısı..

Alanya cadde ve bulvarlarda kışlık bakım yapıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi, sorumluluk alanı içinde olan cadde ve bulvarlarda kışlık bakım yapıyor. Park ve Bahçeler ekipleri, caddelerin refüj ve kaldırımlarında bakım, budama, ot temizleme ve ilaçlama faaliyetleri yürütüyor.

Tarım Bakanlığı meraları imara açtı!

Tarım Bakanlığı, mera olarak kullanılan arazilere 20 yıllık ot parasının ödenmesi şartıyla konut yapılmasının önünü açtı.

Xanadu Otel Genel Müdürü Haluk Tüfekçi son yolculuğuna uğurlandı!

Antalya’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden turizmci Haluk Tüfekçi toprağa verildi. Xanadu Otel Genel Müdürü ve OTİ Hotel’s Operasyon Direktörü Haluk Tüfekçi(60), son yolculuğuna uğurlandı..

Çukurova'nın geleneksel huğ evleri müzede sergileniyor!

Çukurova yöresinde ot, çalı ve çamurdan yapılan geleneksel evin iki örneği, yeni nesillere tanıtılması amacıyla Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde sergileniyor..

IOT Vito Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

IOT Vito Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi, Ashwini Kumar Venkatesh, Dharmendra Pratap Singh, Ali Vedat İrdelp tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 22 Ekim'de kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan OTİM yasağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ozon Tabakasını İncelten Maddeleri(OTİM) yasaklıyor. Bakanlık “Ozon Tabakasını İncelten Madde Takip Sistemi” ile ozon tabakasını incelten maddelerin ülke içinde kullanım alanlarını takip edecek

Kandilli Rasathanesi Müdürü: Rezidanslarda, konutlarda başarılı olamadık!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, güçlendirme çalışmaları kapsamında bir takım ticari binalarda, okullarda, hastanelerde, köprülerde başarılı olunduğunu ifade ederek, 'Ama hepimizin ot

Botaş 30 mühendis alıyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (Botaş) daimi statüde 30 mühendis, 8 tekniker ve 4 teknisyen alınacak. Türkiye İş Kurumu (İşkur) Ankara-Çankaya Şube Müdürlüğü'nün konuya ilişkin ilanı, Resmî Gazete'de yayımlandı.

TMSF Göltaş'a 33 milyon Euro yatırım yaptı

Yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunda (TMSF) bulunan Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, ''2005'te el konulan çimento şirketine 33 milyon Euro'luk yatırım yapıldı ve günlük klinker üretimi 4 bin tondan 6 bin 100 tona çıkarıl

İlk özel müzayede 26 Mart'ta!

Türkiye'de şahıslara ve şirketlere ait gayrimenkullerin satılacağı ilk müzayede 26 Mart'ta gerçekleştirilicek.

OTİM Haberi

OTİM

Montreal Prötokolü ile Kloroflorokarbon gazının kullanımı tüm dünyada yasaklandı. Yerine kullanılan Hidrokloroflorokarbon gazlarının ithalatına ise kota konuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu doğrultuda Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin ithalatını büyük ölçüde sınırlandırıyor.

-“Ozon Tabakasını İncelten Madde Takip Sistemi” kuruldu

Bakanlık “Ozon Tabakasını İncelten Madde Takip Sistemi” sayesinde Türkiye’ye giren Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin üretim ve tüketimlerini kontrol altına alıyor.

Ozon Tabakasını İncelten Maddeler, her geçen yıl azaltılarak ülke iklim ve çevre konusunda korunuyor.


2009 yılında 9071 ton Ozon Tabakasını İncelten Madde alınırken, 2010 yılında 7103 ton, 2011 yılında 5890, 2012 yılında 450 ton Ozon Tabakasını İncelten Madde ithalatı yapıldı.


Ocak 2013 tarihinden itibaren köpük sektöründe kullanılan Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin ithalatı sonlandırıldı. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ise servis amaçlı ve ihracat amaçlı hariç...