20 / 04 / 2024

oturma hakkının iptal edilmesi

oturma hakkının iptal edilmesi

Oturma hakkı kişiye bir binadan veya onun bir bölümünden mesken olarak yararlanma,oturma yetkisini veriyor. Peki, oturma hakkı nasıl iptal edilir?

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber! 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var, aman hakkınız yanmasın!

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber... 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var... Aman dikkat, hakkınız yanmasın... İşte ayrıntılar...

Eğer evinizde hazır varsa sakın iptal etmeyin! Korkunç bir zam geldi, bir daha asla alamazsınız

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ediyor. Artık Türkiye'de çok aşırı olarak kullanıldığı bilinen bir hizmete daha zam geldi. Uzmanlar, evlerinde hazırda bu hizmeti kullananların iptal ettirmesinin faydalı olmayacağını dile getirdi.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘yüzyılın konut projesi’ olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan sosyal konut projesiyle ilgili ailelerin başvurularının iptal olmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek duyurdu.

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Gayrimenkul alırken önalım hakkı hangi durumlarda iptal olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, çok ortaklı bir arsa hissesi almak istediğini belirten okuyucu, diğer hissedarların önalım hakkı olduğunu, bu önalım hakkını engellemek için ne yapabileceğini sordu. 

ABD'de ev kiralarının iptal edilmesi için protesto düzenlendi! 

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

oturma hakkının iptal edilmesi Haberi

oturma hakkının iptal edilmesi

Oturma hakkı nasıl iptal edilir?

Oturma hakkı kişiye bir binadan veya onun bir bölümünden mesken olarak yararlanma,oturma yetkisini veriyor. Bu hak başkasına devredilemiyor ve mirasçılara intikal etmesi mümkün olmuyor. 


Kişiye bağlı bir hak olarak biliniyor.Süresinin dolması veya hak sahibinin ölmesi ile sona eriyor. Bir evin tümü veya belli bir kısmında oturma amacıyla kullanma hakkı olarak da tanımlanabiliyor. 


Bu nedenle evin tapuya konut,mesken şekinde tescil edilmiş olması gerekiyor. İş yerleri üzerinde bu hak temin edilmiyor. Bu hakkın tesisi için tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenmesi gerekiyor.


Kat mülkiyetine geçmiş mesken nitelikli bağımsız bölümler üzerinde bu hak kuruluyor. İskanı alınmamış,kat irtifaklı taşınmazlar üzerinde tesis edilemiyor. Peki, oturma hakkı nasıl iptal edilir?


Oturma hakkının iptali!

T.C.

YARGITAY

1. HUKUK DAİRESİ

E. 1992/3800

K. 1992/8631

T. 29.6.1992


• SÜKNA HAKKININ İPTALİ DAVASI ( Kayden Maliki...