29 / 03 / 2024

Özel okul açılışı teminat

Özel okul açılışı teminat

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dal, ''Mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli'' dedi.

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

ÖTV’siz ve masrafsız otomobil arayanlara duyurulur! Açılış fiyatına inanamayacaksınız!

ÖTV’siz ve masrafsız otomobil almak isteyenlere güzel haber. Açılış fiyatı 150 bin TL! İşte detaylar!

Milyonlarca veli bu haberi bekliyordu! Özel okul ücretleri belli oldu!

Özel okul ücretleri 2023 zam oranı için gözler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e çevrilmişti. Özel okullara yapılan zam 4 Ocak Çarşamba günü Bakan Özer tarafından açıklandı. İşte, 2023 özel okul fiyatları zammı son durum...

Özel okul fiyatları 2023! Özel okullara ne kadar zam geldi? Özel okul ücretleri açıklandı mı?

Yeni yılın gelmesiyle özel okul ücretleri veliler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Dilovası Modern Sanayi Sitesi'nde lansmana özel 10 yıl vadeli kredi fırsatı! Metrekaresi 32 bin TL'ye!

Dilovası Modern Sanayi Sitesi'nde lansmana özel 10 yıl kredi fırsatıyla satışlar başladı. Dilovası Modern Sanayi Sitesi, toplam 133 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek. İşte ayrıntılar...

İstinyePark İzmir bugün açılıyor!

Orjin Grup tarafından İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İstinyePark İzmir bugün açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin İzmir'de yapılmış ikinci en büyük özel sektör yatırımı olan İstinyePark İzmir, kentin en büyük AVM'si olmaya aday...

Kovid-19'la satılık özel okul sayısı patladı!

Kovid-19 salgınında ekonomik kriz yaşayan özel okul sahipleri çözümü binalarını öğrencileriyle birlikte satmakta buldu. Son bir yıl içinde yaklaşık bin özel okul kapandı, 27 bin öğretmen ve personel işini kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'te okul açılışı gerçekleştirdi.

Özel okul ücretlerindeki KDV veliye geri ödenebilir!

Gelir İdaresi Başkanlığı 1 Eylül itibariyle yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen özel okul ücretlerindeki KDV'nin fatura kesilmiş olsa bile veliye geri ödeneceğine dair açıklama yaptı.

486 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor.

Konya Şehir Hastanesi açılış için hazır!

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında inşaat çalışmaları Konya Şehir Hastanesi, açılışa hazır...

Özel okul açılışı teminat Haberi

Özel okul açılışı teminat

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, sektörün daha rasyonel bir yapıya kavuşturulması için yeni mevzuat çalışmalarının bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Öğretmenlerin 12 aylık sözleşmesine yönelik maaşların sağlıklı bir şekilde ödenmesi için mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli." şeklinde konuştu.

Dal, özel okulların durumuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okulların açılış şartlarının yeniden düzenlenmesini içeren mevzuat çalışmalarının süreceğini ve bu konuda Özel Öğretim Kurumları Platformu olarak önerilerini Bakanlığa ilettiklerini söyleyen Dal, "30 yıldır özel öğretim sektöründeyiz. Gerçekten bu kadar yakın ve olumlu görüşmeler yapabildiğimiz bir dönem olmadı. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a, Bakanlık bürokratlarına çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı müteşekkiriz." dedi.

Yönetmelik kapsamında çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğünü söyleyen Dal, özel öğretim kurumları...