29 / 03 / 2024

pafta

pafta

Pafta nedir? Pafta ne işe yarar? Bu tip sorular vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte Paftaya dair araştırılan detaylar!

Naturgaz'dan petrol arama ruhsatı başvurusu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, Naturgaz, N41-b1 numaralı paftada petrol arama ruhsatı almak için 25 Ağustos'ta müracaat etti.

Pafta ne demektir?

Bir inşaat terimi olan pafta ne demektir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Pafta Mühendislik Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Pafta Mühendislik Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kartal’da Erkan Kızılay ve Pezhman ortaklığında kuruldu.

Pafta Nedir? Pafta ne işe yarıyor?

Pafta nedir? Pafta ne işe yarar? Bu tip sorular vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte Paftaya dair araştırılan detaylar!

Pafta nedir?

Tapu ve Kadastro ile ilgili terimler arasında ada pafta parsel de bulunuyor. Peki pafta nedir? Coğrafyada pafta neye denir? İşte tüm merak edilenler...

Pafta Desing Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Pafta Desing Mimarlık Anonim Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Sönmez tarafından kuruldu.

Pafta Desing Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Pafta Desing Mimarlık Anonim Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Sönmez tarafından kuruldu.

Tuzla'da 40 Pafta'ya imar müjdesi!

Tuzla Belediye başkan Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla 40 Pafta'ya imar müjdesini sosyal medyadan paylaştı.

Tuzla 40 Pafta Köyiçi Uygulama İmar Planı onaylandı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla 40 Pafta Köyiçi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Plan Revizyonu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandığını sosyal medya kanalıyla duyurdu.

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Bir taşınmaz malın tapu bilgileri kapsamında ada, pafta ve parsel numaraları yazıyor. Ada pafta parsel numarasından adres bulunabiliyor. Peki, bu numaralar ile adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri..

Pendik Doğu Mahallesi 105 pafta imar planı 17 Aralık'ta askıdan indiriliyor!

Pendik Doğu Mahallesi, 105 pafta, 864 ada ve 1138 ada 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları 17 Aralık 2014'te askıdan indiriliyor. İşte o imar planları...

Pendik Yayalar 5 pafta 4507 parsel imar planı 17 Aralık'ta askıdan indiriliyor!

Pendik Yayalar Mahallesi (Velibaba Mahallesi), 5 pafta, 4507 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı, 17 Aralık 2014'te askıdan indiriliyor. İşte Pendik Yayalar (Velibaba) Mahallesi 5 pafta, 4507 parselin imar planı...

Kadıköy Merdivenköy 286 pafta imar planı 17 Aralık'ta askıdan indiriliyor!

Kadıköy Merdivenköy Mahallesi 286 pafta, 2366, 2367, 2368, 2369 adaları ile 1175 ada, 114, 160 parsellerin tamamı ve 77, 115 ve 152 parsellerin bir kısmı ve kadastral boşluğa ilişkin imar planı askıdan indiriliyor.

Pendik Dolayoba Mahallesi 5 pafta 33 parselin imar planı askıya çıkarıldı!

Pendik Dolayoba Mahallesi, 5 pafta, 33 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. İşte askıya çıkan o imar planı...

pafta Haberi

pafta

Pafta nedir, ne işe yarar? Arazisi olanların aşina olduğu bir kelimedir. Onun dışında sadece kelimeyi duyanlar da vardır. Ancak ne işe yaradığı tam olarak bilinmemektedir. İşte paftanın kelime anlamı ve nerelerde uygulandığına dair detaylı bilgiler…

PAFTA NEDİR?

 Pafta, bir haritayı veya planı oluşturan parçalara denilmektedir. Haritalar belli bir ölçek içinde yapılır. Arazi, arsa gibi toprak parçalarının tek bir pafta içinde gösterilmesi imkansızdır. Bu nedenle harita düzenlenecek alan, enlem ve boylam farkları da göz önüne alınarak topraklar belirli paftalara bölünür. Tapu kadastro işlemlerinde kullanılan pafta, taşınmazların yeri, büyüklük gibi çeşitli özelliklerini gösteren imar planları ile ortaya koymaktadır. Alacağınız toprak parçası arsa ise, parselin kime ait olduğunu da bu parsel sorgulama uygulamasından öğrenebilirsiniz.

PAFTA NE İŞE YARAR?

 Büyük haritayı ortaya çıkarılan ve plan ile...