19 / 04 / 2024

para politikası araçları

para politikası araçları

Fiyatlar genel düzeyini etkileyen etmenler yakından izlenerek fiyat istikrarını olumsuz etkileyecek ani gelişmeler karşısında enflasyon hedefinden sapılmamasına yönelik para ve maliye politikası araçları etkili bir şekilde devreye alınacak.

Yatırım araçlarının yeni hafta performansı belli oldu! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen bakın!

Yatırım araçlarının merakla beklenen yeni hafta performansı belli oldu. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!

Otomobil markası Hyundai, şubat ayı girerken 2024 model sıfır araçlarının zamlı liste fiyatlarını duyurdu. Geçen aya göre en az 30 bin TL'lik bir fiyat artışı ile dikkat çeken marka, 2023 model araç satışlarını geride bırakmayı amaçlıyor.

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

Araç satın almada olduğu gibi araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt türü önemli bir hal almaktadır. Benzinli araçların kiralama ücretleri diğer yakıt türleri ile çalışan araçlara göre daha uygun olabiliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Toyota hibrit araçlarında eski logosuna veda ediyor!

Toyota logosu hibrit araçlar için yeniden düzenlediğini kaydetti. Marka, bundan sonra artık mavi rozet yerine logoda mavi renkler kullanacağını belirtti. İşte haberin detayları...

Yedieminlerde bulunan araçların satışında yeni düzenleme...

Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması için uygulamaya sunulan düzenlemede yarın yeni aşamaya geçileceği açıklandı. Bu kapsamda, vatandaşlar yarından itibaren 10 gün içinde araçlarını geri alabilecek. İşte ayrıntılar...

Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı.

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

Yeni düzenlemeye göre yedieminlerdeki araçların satışı nasıl yapılacak? Bakan tek tek açıkladı!

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerdeki araçların satışına ilişkin detayları paylaştı.

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

para politikası araçları Haberi

para politikası araçları

Fiyatlar genel düzeyini etkileyen etmenler yakından izlenerek, fiyat istikrarını olumsuz etkileyecek ani gelişmeler karşısında, enflasyon hedefinden sapılmamasına yönelik para ve maliye politikası araçları koordineli, hızlı ve etkili bir şekilde devreye alınacak.

2020 yılında para politikasının temel amacı güçlü bir para politikası duruşuyla, para politikası araçlarının etkin kullanımına devam ederek ve finansal istikrarı gözeterek fiyat istikrarını sağlamak ve korumak olarak belirlendi. Bu kapsamda para politikası araçları güçlü bir şekilde kullanılmaya devam edilecek. Para, maliye ve gelirler politikaları koordineli olarak yürütülecek. Enflasyon hedeflemesi doğrultusunda, hükümet ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyon hedefini birlikte belirlemeyi ve bu hedefi kamuoyuna açıklamayı sürdürecek.

Mali disiplin korunacak şekilde, yönetilen/yönlendirilen fiyatlar ve vergi düzenlemeleri geçmiş enflasyona endeksleme davranışının azaltılmasına yardımcı olacak şekilde belirlenecek.

Fiyatlar genel düzeyini etkileyen etmenler...