19 / 04 / 2024

parselasyon planı nasıl yapılır

parselasyon planı nasıl yapılır

İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sora yürürlüğe giriyor. Peki, parselasyon işlemi nedir?

Parselasyon nasıl yapılır?

Parselasyon nasıl yapılır?: Parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini kapsayacak biçimde yapılan işlemlere parselasyon planı deniyor...

Parselasyon planının iptali!

Parselasyon planının iptali söz konusu olursa inşaat ruhsatı bu durumdan etkilenir. Çünkü yeniden yapılacak parselasyon işlemi ile inşaat yapılacak parselin durumunun veya inşaatın kütlesinin değişmesi söz konusu olabiliyor...

Parselasyon planı!

Kamu hizmet alanlarının kamu eline geçişini sağlamak amacı ile hazırlanan parselasyon planı nedir diye merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde...

Parselasyon planı nasıl yapılır?

İmar planlarına göre hazırlanan parselasyon planı nasıl yapılır, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Parselasyon nedir?

Tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemi parselasyon olarak ifade ediliyor. Parselasyon nedir detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Parselasyon planı nedir?

Yol, meydan, yeşil alan, park gibi kamu hizmet alanlarının imar planına göre tesis edilmesi parselasyonu ifade ediyor. Peki, parselasyon planı nedir, detayları haberimizde...

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Alibeyköy parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 113 Ada, 162 ve 163 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Kadıköy İkbaliye parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Kadıköy İlçesi, İkbaliye Mahallesi, 1342 ada, 48 parseli kapsayan düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Esenyurt Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Esenyurt İlçesi, Esenyurt Mahallesi, 2265 ada 1 ve 2 parselleri kapsayan düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Ataşehir İçerenköy parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi, 1046 ada 200 parselin eski 1046 ada 190 parsele geri dönüşümü, 1046 ada 190 parsel ve bir kısım tescil harici alanı kapsayan parselasyon planı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Mahallesi, 422, 5509, 5510 ve 5511 parselleri içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Parselasyon nedir? Parselasyon planı nasıl yapılır?

Taşınmaz ürünlerden olan arsalar için kullanılan parselasyon, önemli bir terimdir. ‘Parsel’ kelimesinden türetilen bu kelime, belirli bir kavramı ifade etmektedir. Peki parselasyon nedir, parselasyon ne işe yarar ve parselasyon planı nasıl yapılır? İşte parselasyon hakkında tüm merak edilenler…

Pendik Şeyhli Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Pendik İlçesi, Şeyhli Mahallesi, 5548 ada, 10 parsel, 9045 ada, 9, 10 ve 11 parsel sayılı taşınmazları içeren parselasyon planı askıya çıkarıldı.

parselasyon planı nasıl yapılır Haberi

parselasyon planı nasıl yapılır

Parselasyon işlemi nedir?

Ham durumda bulunan arazilerin imar parseline dönüştürülmesi sürecinde gerçekleştirilen idari işlemler dizisine parselasyon deniyor.  Plan sınırları içindeki araziler şekillendiriliyor. Tapuya tescil işlemini esas alan plan da parselasyon planı olarak ifade ediliyor. 


İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sora yürürlüğe giriyor. Bu planlar bir ay müddetle ilgili idarede asılıyor.  Ayrıca mutat vasıtalarla duyuruluyor.  Bu sürenin sonunda kesinleşiyor tashih edilecek planlar hakkında da bu hükümler uygulanıyor. 


Parselasyon planı, kesin parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerinde esas alınan umumi hizmet alanlarının kamu eline geçmesini de sağlamak amacı ile hazırlanan, arazi ve arsa düzenleme işlemini ve kıyı kenar çizgisini de gösteren, dağıtım cetveli ve bu cetvele ilişkin açıklama raporu...