19 / 04 / 2024

Paşa Parlayan inşaat şirketi

Paşa Parlayan inşaat şirketi

Bir dönem Trabzonspor'da oynayan İbrahim Yattara'ya ev inşa etmek için Gine'ye giden Trabzonlu iş adamı Paşa Parlayan, Başkent Konakri'de "Pacha Turk İnşaat" şirketini kurdu.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Doğa 1 İnşaat Elektrik Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa 1 İnşaat Elektrik Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de İbrahim Can tarafından kuruldu.

Çağlar76 İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Çağlar76 İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Abdül Mütallip Çağla tarafından kuruldu.

Doğa Global İnşaat Turizm Temizlik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Global İnşaat Turizm Temizlik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de HAtice Doğan tarafından kuruldu.

A Ve A Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

A Ve A Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta kuruldu.

Gaıa Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gaıa Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Tuğba Okay tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

Açı Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Açı Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Özgün Şenel tarafından kuruldu.

Paşa Parlayan inşaat şirketi Haberi

Paşa Parlayan inşaat şirketi

Bir dönem Trabzonspor'da top koşturan Gineli futbolcu İbrahim Yattara'nın ricası üzerine Gine'ye ev inşa etmeye gelen iş adamı Paşa Parlayan, Konakri'de 300 Gineliye istihdam sağlayan bir inşaat firmasının sahibi oldu.


Başkent Konakri'de "Pacha Turk İnşaat" şirketini kuran Trabzonlu Parlayan, 10 aylığına geldiği ancak sonrasında evlenip yerleştiği Gine'deki ticari hayatı ve Türk iş adamları için fırsatları anlattı.


Parlayan, Trabzon'da tanıştıkları Yattara'nın, Konakri'de kendisi için bir bina yapmasını istemesi üzerine Gine'ye geldiğini belirtti.


Normal şartlarda Gine'de tamamlanması 5 yılı bulacak inşaatı 10 ayda bitirdiğini söyleyen Parlayan, hızlı iş yapmasının ülkede bir anda kendisine beklenmedik bir şöhret getirdiğini ifade etti.


Ginelilerin ısrarı üzerine Konakri'de kalmaya karar verdiğini kaydeden Parlayan, 6 yıllık Gine macerasıyla ilgili şunları söyledi:


"Yattara inşaat yaptırmak istiyordu, bizden rica etti. Gine'de inşaat sektörü çok...