26 / 04 / 2024

Paydaşlığın giderilmesi avukatlık ücreti

Paydaşlığın giderilmesi avukatlık ücreti

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her birinin, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkı bulunuyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

Euro Bölgesi'nde ekim ayı tüketici fiyatları yıllık bazda düşüşe geçti. Böylece son 2 yılın en düşük seviyesini test ederken, Euro kuru ise 30.16 TL seviyesinde değerleniyor...

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen geçen hafta 1996 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviyelere indi.

Kıdem tazminatı resmen dibi gördü! Son 40 yılın en düşük seviyesinde!

Kıdem tazminatı günden güne erimeye devam ediyor. 1982’de asgari ücretin 7,5 katı, 1992’de de 5,7 katı olan kıdem tazminatı tavanı, temmuzda asgari ücretin 1,75 katına kadar gerileyerek, son 40 yılın en düşük seviyesini gördü.

ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında arttı. Yıllık TÜFE İSE yüzde 4'le iki yılın en düşüğüne geriledi.

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

İşte yeni yılın en düşük ve en yüksek memur maaşları!

2023 yılında en düşük ve en yüksek memur maaşları ne kadar olacak?

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.

Paydaşlığın giderilmesi avukatlık ücreti Haberi

Paydaşlığın giderilmesi avukatlık ücreti

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her birinin, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkı sonucunda paydaşlığın giderilmesi davası açabiliyor.


Söz konusu dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak açılabiliyor. İzale-i şuyu davasında yetki; Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?


Söz konusu dava sürecinde bir avukat tutmak zorunlu olmuyor. Ancak bir avukat yardımı ile yargı sürecinin takip edilmesi hak kaybı yaşanmaması adına kişiye faydalı oluyor. 


Hukuk ve usul konusunda bilgi sahibi olduğunuza kesin olarak emin değilseniz bir avukatın yardımına başvurulması gerekiyor.


Ancak mali durumunuz avukat tutmaya uygun değilse bulunduğunuz il barosuna başvurarak size “Adli...