26 / 04 / 2024

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her birinin, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkı bulunuyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?



Paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her birinin, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkı sonucunda paydaşlığın giderilmesi davası açabiliyor.


Söz konusu dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak açılabiliyor. İzale-i şuyu davasında yetki; Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatsız açılır mı?


Söz konusu dava sürecinde bir avukat tutmak zorunlu olmuyor. Ancak bir avukat yardımı ile yargı sürecinin takip edilmesi hak kaybı yaşanmaması adına kişiye faydalı oluyor. 


Hukuk ve usul konusunda bilgi sahibi olduğunuza kesin olarak emin değilseniz bir avukatın yardımına başvurulması gerekiyor.


Ancak mali durumunuz avukat tutmaya uygun değilse bulunduğunuz il barosuna başvurarak size “Adli Yardım” kapsamında avukat atanmasını talep etme edebilirsiniz.


Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015...

- Paydaşlığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 550,00 TL

- Paydaşlığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.100,00 TL


Paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön