19 / 04 / 2024

Perpa İş Merkezi kentsel dönüşüm

Perpa İş Merkezi kentsel dönüşüm

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Sanpaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya ile “Kentsel Dönüşüm” panelinde dönüşüm çalışmalarıyla yenilenen Kağıthane’yi anlattı.

Perpa: İstanbul'un labirent benzeri ticaret merkezi, çözmesi zor bir şehir!

Son dönemde büyük bir ilgiyle karşılanan "kaotik" mimarisiyle tanınan Perpa, dünyanın en büyük monoblok yapılarından biri olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Gedik Üniversitesi, Perpa'da 2 dükkan satıyor! Yatırımcılara fırsat! 

İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, Perpa Ticaret Merkezi'nde bulunan 2 adet mağazayı satacak. İşte detaylar...

Gedik Üniversitesi, Perpa'da 2 dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, Perpa Ticaret Merkezi'nde yer alan 2 adet mağazayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Perpa'dan firmalara depo ve lojistik merkezleri çözümü!

Perpa Ticaret Merkezi, büyüdükçe bölge dışına çıkmaya başlayan üretici ve esnafın sorunlarına kooperatifleşme ile çözüme kavuşacak. 

Perpa'da 4 bin 500 tapu değişti!

Perpa Ticaret Merkezi,Perpa’da 25 bin kişiye de istihdam sağlanıyor. Günde 40- 50 bin ziyaretçi çeken Perpa'nın en büyük problemi 2007'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar uygulaması.

Saros Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saros Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Coşkun Sarıgül, Sabri Ceylan, Mehmet Seven tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 20 Mayıs'ta Perpa İş Merkezi'nde kuruldu.

1995 yılında Perpa'daki 1.600 dükkanın satışı gerçekleşmiş!

1995 yılında Perpa Ticaret Merkezi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bine yakın dükkanın bin 600'ü Elektronikçiler Kooperatifi'ne yaklaşık 4 trilyon lira bedelle satışı konusunda taraflar anlaşmaya varmış.

1989 yılında Perpa'nın 3 bin metrekaresi için ''yıkım'' kararı verilmiş!

1989 yılında 45 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Perpa'nın 3 bin metrekaresi tapulu şahıs arazisi üzerine yapılmış. Arazi sahiplerinin açtığı dava sonucunda Yargıtay, Perpa Ticaret Merkezi'nin 3 bin metrekaresi için yıkım kararı vermiş.

1989 yılında Perpa Ticaret Merkezi'nin ana inşaatı tamamlanmış!

1989 yılında Okmeydanı'nda inşa edilen Perpa Ticaret Merkezi'nin ana inşaatı tamamlanmış. 4 bin 500 dükkandan meydana gelen, tek blok halinde inşa edilen çarşı, Perşembepazarı esnaflarını tek çatı altında toplayacakmış.

1989 yılında Perpa Ticaret Merkezi hizmete açılacakmış!

1989 yılında, 660 bin metrekare kapalı alanı bulunan, Kapalıçarşı'dan beş kat daha büyük olarak inşa edilen PERPA, Turgut Özal ve Bedrettin Dalan'ın katılacağı törenle hizmete açılacakmış.

Perpa İş Merkezi'nde icradan satılık 1.3 milyon TL'ye işyeri!

İstanbul 10.İcra Dairesi Şişli 'de bulunan Perpa İş Merkezindeki mağazayı 1 milyon 300 bin TL 'ye satışa çıkardı. Mağazanın 314 metrekare alana sahip.

Hacı Latife Yümlü vefat etti! Perpa Kooperatifleri'nin acı günü!

Perpa Kooperatifi ve Perpa Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü’nün annesi Hacı Latife Yümlü vefat etti. Bugün de Perpa Kooperatifleri Yönetim Kurulu ve Kooperatif Üyeleri taziye mesajı yayınladı...

Perpa Ticaret Merkezi'ndeki 5 bin klima söküldü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Perpa esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi ve 5 bin klimayı devre dışı bırakacak olan düğmeye bastı. Isıtma ve soğutma iş yerlerinin üzerinden geçen 33 kilometre uzunluğundaki özel boru ile yapılacak...

Perpa İş Merkezi kentsel dönüşüm Haberi

Perpa İş Merkezi kentsel dönüşüm

Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünü yaptığı “Kentsel Dönüşüm” paneli Perpa Ticaret Merkezi'nde düzenlendi. 


Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneğinin (YAPDER) organize ettiği  "Kentsel Dönüşüm" panelinde kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.


Panelde konuşan Başkan Kılıç, dönüşümün İstanbul için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Başkan Kılıç, “İstanbul’da en çok konuşulan konulardan biri deprem. Biz bir deprem yaşadık ve tekrar bir deprem yaşama riski ile karşı karşıyayız. Yaşanabilecek bir depremle oluşacak zararın en aza indirgenmesi için de herkesin omuzlarına düşen görevler var. Bu görevlerin en başında da şehrin planlanması geliyor. Şehir bundan önce de birçok defa planlanmış. Zaman zaman plana uygun olarak şehir yapılaşmış, zaman zaman da plan dışında yapılanmalar oluşmuş. Plan dahilinde yapılanlarda günümüz şartlarına uygun olarak düzenlemeler yapmak gerekli olduğu gibi,...