28 / 03 / 2024

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu 2019

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörlere yönelik denetimlerinde 2019'un ilk yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 lira para cezası uyguladı.

Gıda denetimlerinde her 100 üründen 5’i uygunsuz çıktı! 424 milyon lira ceza kesildi!

Türkiye'de piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti yürüten kuruluşlar tarafından geçen yıl 233 bin 644 parti ürün denetlenmeye alınırken uygunsuz bulunan 10 bin 881'i için 424 milyon lira ceza uygulandı.

Kamu Gözetimi Kurumu son dakika kararıyla KPSS şartsız personel alacak!

İŞKUR, yeni bir personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre, Kamu Gözetimi Kurumu bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapılacak. Gerçekleştirilecek personel alımına yönelik detaylar ve başvuru koşulları da belli oldu.

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının devam edeceğine ilişkin mesajlar başta pay piyasaları ve emtia olmak üzere uluslararası para piyasalarını olumsuz etkiledi. Altın, gümüş ve borsa düşüş kaydederken, gelecek hafta piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı!

Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasının sağlanması, piyasa gözetimi ve denetim ve yükümlülüklere ilişkin esasların belirlenmesini amaçlayan ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi!

Bina deprem tasarım gözetim ve kontrol hizmetleri esasları belirlendi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi...

Bina deprem tasarım gözetimi hizmetine düzenleme geldi!

Bina deprem tasarım gözetiminin esasları belirlendi. Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bina deprem tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetleri tebliği!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır betona karşı harekete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır beton ürününe yönelik piyasa gözetimi ve denetimlerini sıklaştırarak çalışamlarına hızla devam ediyor.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu 2019 Haberi

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından güvenlik açısından yüksek risk taşıyan asansörlere yapılan denetimler sıklaştırıldı. Bu yılın il yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 TL para cezası uygulandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu'na göre, Ocak-Haziran döneminde farklı modelde toplam 32 bin 86 sanayi ürününün denetimi gerçekleştirildi. Ürünlerin 9 bin 678’i mevzuata aykırı bulunurken, 320 ürün teste gönderildi. Ayrıca, 86 ürün için toplatma kararı verildi. Bunun yanı sıra 741 üründeki uygunsuzluğun düzeltilmesi için süre tanındı. Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri sonucunda, tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin yılın ilk yarısında toplam 2 milyon 539 bin 520 lira idari para cezası verildi.En çok denetlenen ürün grupları taşınabilir basınçlı ekipmanlar, elektrikli ekipmanlar ve enerji verimliliği oldu....