26 / 04 / 2024

polatlı Üçpınar imar durumu

polatlı Üçpınar imar durumu

Polatlı Belediyesi tarafından yapılan bir imar uygulaması meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal Gümüşpınar Mahallesi parselasyon planı askıda!

Kartal İlçesi, Gümüşpınar Mahallesi, 10958 ada, 1, 2, 3, 30, 31, 32, 33 ve 48 parseli içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı 1 ay süre ile askıya çıkarıldı.

Kartal Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri uygulama imar planları askıda! 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nin bir kısmı ile yine 2016'dan günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Çatalca Gümüşpınar imar planı askıda!

İstanbul Çatalca İlçesi, Gümüşpınar Mahallesi, Nazım İmar Planına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı 6 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Malatya Akçadağ Başpınar Parkı'nda bulunan taşınmazlar incelendi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde belediyeye ait park içerisinde bulunan taşınmazda inceleme yaptı.

Bursa Helvalıpınar Cami etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Yıldırım İlçesi’ndeki Helvalıpınar Camii çevresinin düzenleneceğini söyledi.

Akar Pınar Üstün: Ulus projesinin bitimine Mimarlar Odası engel oldu!

Ulus projesinin başındaki isim Akar Pınar Üstün, "2017'de bitirmeyi planlıyorduk ancak Mimarlar Odası engel oldu" diye konuştu

Adıyaman Beşpınar Projesi'nde sona gelindi!

Adıyaman'ın en büyük rekreasyon projesi olan Beşpınar Projesi'nde sona gelindi. Etap etap hizmete açılan Beşpınar projesinde nostaljik köprülerin tamamlanarak trapez kanallara su verilmesi alana ayrı bir güzellik kattı.

Aksaray Taşpınar TOKİ Evleri kura çekiliş sonuçları!

Aksaray Taşpınar TOKİ Evleri kura çekiliş sonuçları henüz açıklanmadı. Toplam 163 tane daire için hak sahiplerinin belirlendiği projenin kurası bugün çekildi.

Aksaray TOKİ Merkez Taşpınar kura sonucu 2015!

Kura yöntemiyle satışa çıkarılan TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar'da yüzde 15 peşinde, kalan tutar için 120 ay vade uygulanıyor. İşte Aksaray TOKİ Merkez Taşpınar kura sonucu 2015 detayları...

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura sonuçları!

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura sonuçları henüz açıklanmadı. 2+1 ve 3+1 dairelerin satışa çıkarıldığı projenin kura çekilişi Taşpınar Belediye Düğün Salonu'nda yapılıyor.

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura çekilişi bugün!

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura çekilişi bugün gerçekleşecek. 163 adet konut için hak sahiplerinin belirleneceği projede 120 ay vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura çekiliş yeri!

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura çekiliş yeri belli oldu. Ödeme planı kapsamında 120 veya 180 ay vade uygulanan projede 163 tane daire satışa sunuluyor.

Aksaray Merkez Taşpınar TOKİ Evleri kura!

Aksaray Merkez Taşpınar TOKİ Evleri kura satışları yarın yapılacak. Konutların 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandığı projede yüzde 12 peşinat ile daire sahibi olunabiliyor.

polatlı Üçpınar imar durumu Haberi

polatlı Üçpınar imar durumu


CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Polatlı Belediyesi tarafından yapılan bir imar uygulamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Gök önergesinde "Polatlı Belediyesi İmar Komisyonu tarafından hazırlandıktan sonra Şehitlik, Karaağaç ve Üçpınar Mahalleleri arası araziler imara açılmıştır. Söz konusu arazilerin parselizasyonu yapılmış ve 1 emsalden 1.8 emsale çıkarılmıştır." şeklinde açıklamalarda bulundu.


"Uygulama sonucunda haksız kazanç sağlandığı iddia edilmektedir." diyen Gök bu bilgiler ışığında 4 soru sordu.


Gök'ün soruları

1- Söz konusu arazilerin parselizasyon öncesi statüsü nedir?

2- Arazilerin 1 emsalden 1.8 emsale çıkarılmasının sebepleri nelerdir?

3- İmara açılmadan önce araziler el değiştirmiş midir?

4- Parselizasyonu yapılan arazilerde hangi gerçek ve tüzel kişilerin hak sahipliği...