23 / 04 / 2024

Poyraz Sahası doğalgaz üretim

Poyraz Sahası doğalgaz üretim

Türkiye’nin enerjide doğalgaza bağımlılığını azaltacak önemli bir proje daha devreye giriyor. Çanakkale’nin Gelibolu’daki ‘Poyraz Sahası’nda üretilen doğalgaz ana iletim hattına bağlanarak ticari hale geliyor.

Kıbrıs açıklarından doğalgaz müjdesi geldi! Kimse beklemiyordu! İşte detaylar!

Kıbrıs açıklarındaki aidiyeti tartışmalı Cronos-1 sahasında önemli miktarda doğalgaz bulunduğu açıklandı. İşte detaylar!

Karadeniz'de bulunan yerli doğalgaz evlerimize geliyor! İşte tarih

Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğalgaz, 2023 yılında sisteme dahil edilecek. Bu kapsamda gaz sahasındaki ilk fazın 7 kilometrelik bölümü tamamlandı.

Trakya’ya doğalgaz Mart 2017’de akacak!

Çanakkale Gelibolu’daki ‘Poyraz Sahası’nda üretilen doğalgaz ana iletim hattına bağlamasına ilişkin takvim netleşti Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak önemli projelerden biri daha hayata geçiyor.

Çanakkale Poyraz Sahası'nda üretilen doğalgaz Yunanistan'a bağlanacak!

Türkiye’nin enerjide doğalgaza bağımlılığını azaltacak önemli bir proje daha devreye giriyor. Çanakkale’nin Gelibolu’daki ‘Poyraz Sahası’nda üretilen doğalgaz ana iletim hattına bağlanarak ticari hale geliyor.

Marsa Energy Çanakkale'de doğalgaz rezervi buldu!

Marsa Energy Çanakkale'de doğalgaz rezervi buldu. Marsa Energy, Çanakkele sınırları içerisindeki Gelibolu Yarımadası Poyraz sahasında 85,7 milyon dolar değerinde 595 milyon metreküplük doğalgaza ulaştı.

Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi için imzalar atıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi imza töreninde, "Biz Türkmen gazının da Türkiye üzerinden batı piyasalarına erişmesini temenni ediyoruz" dedi...

İzmir Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi.

Ankara'da doğalgaz borusu patladı!

Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü. Olay nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Başkent Doğalgaz ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Ankara'da doğalgaz borusunda patlama meydana geldi!

başkent Ankara'da yer alan yeni gar binasının inşaat çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü.

Honaz'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor!

Denizli’de ilçe olarak ilk kez Honaz’da başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kervan Yolu üzerinde ve bağlı sokaklarda başlayan çalışmaların ardından Honaz ilçesine gelecek yıl doğalgaz verilmeye başlanacağı belirtildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

Poyraz Sahası doğalgaz üretim Haberi

Poyraz Sahası doğalgaz üretim

Buradan üretilecek gaz BOTAŞ'ın Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı'na bağlanacak. Türkiye böylece daha az doğalgaz ithalatı gerçekleştirecek. Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre Kanadalı Marsa firması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kapısını keşif talebi ile çaldı. Talebin onaylanmasının ardından poyraz sahasından çıkarılan gaz ticari hale gelirken, pazarlama faaliyetine başlanmış olacak. Botaş'ın ana hattına yaklaşık 30 kilometrelik boru döşenecek. Gelibolu'da bulunan sahadaki toplam rezerv 600 milyon metreküp olarak tespit edildi. 2014 yılında 2 kuyunun açıldığı Poyraz Sahası'nda toplam 9 kuyu bulunuyor. Toplam 26 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı alanda 2016 yılında 6 yeni kuyunun daha açılması planlanıyor.


Arama faaliyetleri artacak


Trakya Bölgesi'nin doğalgaz açısından zengin sahaya sahip olduğuna dikkat çeken Enerji Bakanlığı yetkilileri arama faaliyetlerinin artacağını kaydetti. Enerji yönetiminden üst düzey bir yetkili, "Çok...