24 / 04 / 2024

rant vergi yasası

rant vergi yasası

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

GYODER Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz'da!

GYODER Vergi ve Sosyal Güvenlik Hukuku Yönünden 7326 Sayılı Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Değerli konut vergisi yasasının serüveni!

Değeri 5 milyon TL'yi geçen konutlar için vergi alınıyor. Değerli konut vergisinde beyanların 20 Mart 2020 tarihine ertelendiği, 1. taksit ödemenin 31 Mart 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı. İşte meclisten çıkan değerli konut vergisi yasasının serüveni...

Lüks konuta vergi yasası ortada kaldı!

Yasa yürürlükte, beyan süresi ise işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerek. Fakat vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri ise şaşkın...

Değerli konut vergisiyle ilgili tüm merak edilenler!

Yeni vergi yasası kapsamında yürürlüğe giren ''Değerli konut vergisi''nde 5 milyon TL sınır bulunuyor. İşte 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren vergiyle ilgili merak edilenler...

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Türkiye'de vergi adaletini sağlayacak 'az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi' sistemini getirecek olan yeni yasa tasarısında konut ile ilgili vergiler içinde düzenlemeler yer alıyor. Peki yeni vergi yasası kapsamına neler dahil edildi? Kimler hangi şartlarda vergiden muaf olacak? 

rant vergi yasası Haberi

rant vergi yasası

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da resmen açıkladığı rant vergisinde, binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınması hedefleniyor.


Buna karşın, bir arazinin imara açılmasında da değerin artması halinde yine rant vergisi ödenecek. Değer artışı belediyelerin yaptığı genel imar planı değişikliği ile olabildiği gibi, vatandaş talebi ile de olabiliyor.


Belediyelerin genel plan değişikliğinde yüzde 40 ile 60 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alınacakken;  Bireysel plan değişikliklerinde ise yüzde 80 ile yüzde 100 arasında belirlenecek oranda rant vergisi ödenecek. 


Rant vergisinde son durum..

Son olarak Marriot Otelde düzenlenen "İnşat Sektörü Zirvesi"nde açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:


"Herhangi...