19 / 04 / 2024

Rant vergisi ne işe yarar

Rant vergisi ne işe yarar

Hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisini Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim Hukukçu Ali Güvenç Kiraz ele aldı.. İşte o yorumlar..

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile ne kadar vergi ödeneceği de bulunuyor. Peki, inşaatı devam eden evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Miras vergisi ne zaman ödenir?

Bir kimsenin vefat etmesi ve yasal mirasçılarına miras kalması halinde mirasçının vergi yükümlülüğü doğuyor. Aynı zamanda ivazsız yoluyla edinilen taşınmaz mallar için de bu vergi ödeniyor. Peki, miras vergisi ne zaman ödenir?

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediye sınırları içerisindeki taşınmazlardan diğer belediyelere göre oranla daha zamlı olarak tahsil ediliyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ne kadar ödeme yapılır? İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

2015 Emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 Emlak vergisi ne kadar? 2015 Emlak vergisi oranları nelerdir?

Veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

7338 sayılı Kanun gereğince, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan şahıslara ait mallar için ödenen vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi emlakların tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapu dairesinde ne kadar vergi ödenir? İkinci el emlak alım satımlarda fark olur mu? İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Rant vergisi ne işe yarar Haberi

Rant vergisi ne işe yarar

Hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisini Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim Hukukçu Ali Güvenç Kiraz ele aldı.. İşte o yorumlar..



Danışmanlık şirketi Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisinin kristalleşmiş bir vergi olmadığına işaret ederek, "Belediye imar değişikliği yaparak, bir yerin değerini artırabilir. Mesela 5 kat inşaat yapılabilecek bir araziye 10 kat inşaat izni verebilir. Burada bir değer farkı, bir rant ortaya çıkıyor. İşte bu rantın belediye tarafından tahsil edilip merkezi hükümete aktarılmasına rant vergisi deniyor" açıklamasını yaptı. Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin (GYİAD), EY Türkiye işbirliği ile düzenlediği Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı konuşan Bayraktaroğlu, mevcut binaların değer kazanmasının rant vergisine konu edilemeyeceğine işaret...