24 / 04 / 2024

Riskli binaların yıkılması

Riskli binaların yıkılması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde riskli binaların yıkılacağını ifade etti. Bakan Kurum, ''20 yıllık süreçte Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız'' diye açıklama yaptı.

Eskişehir'deki riskli binalar yıkılacak!

Hükümetin eski ve atıl durumda olan binaların yenilenmesi için çıkartılan karar sonrası yıkım ve dönüşüm çalışmaları hızlandı. Eskişehir merkezinde bulunan riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılacak.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince riskli olarak tespit edilen yapıların yıkım süreci nasıl işliyor? Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapıların en geç ne zaman yıkılması gerekiyor? İşte kentsel dönüşüm yıkım süreci...

Riskli binaların yıkılması!

Yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan yapılar kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, yıkılıyor. Riskli binaların yıkılması ile ilgili hükümler, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde bulunuyor...

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Riskli binaların yıkılması Haberi

Riskli binaların yıkılması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız. Buna ilişkin de valiliklerimiz ve belediyelerimizle vatandaşımızın da içinde olduğu yatay mimari anlayışıyla az katlı örnek projeler inşa edeceğiz." diye açıklama yaptı. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Bakan Kurum, Karaman Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kurum, buradaki konuşmasında, STK'ler ve muhtarlarla şehrin geleceğine dair karar almak için toplanmaktan büyük sevinç duyduğunu söyledi.

"Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız"

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılması gereken riskli alanların dönüşümünü gerçekleştireceklerini dile getiren Kurum, şöyle devam etti: 

"Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız. Buna ilişkin de valiliklerimiz ve belediyelerimizle vatandaşımızın da içinde...