19 / 04 / 2024

Türkiye'de deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Türkiye'de deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde riskli binaların yıkılacağını ifade etti. Bakan Kurum, ''20 yıllık süreçte Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız'' diye açıklama yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız. Buna ilişkin de valiliklerimiz ve belediyelerimizle vatandaşımızın da içinde olduğu yatay mimari anlayışıyla az katlı örnek projeler inşa edeceğiz." diye açıklama yaptı. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Bakan Kurum, Karaman Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kurum, buradaki konuşmasında, STK'ler ve muhtarlarla şehrin geleceğine dair karar almak için toplanmaktan büyük sevinç duyduğunu söyledi.

"Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız"

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılması gereken riskli alanların dönüşümünü gerçekleştireceklerini dile getiren Kurum, şöyle devam etti: 

"Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Türkiye'de deprem riski taşıyan hiçbir binayı bırakmayacağız. Buna ilişkin de valiliklerimiz ve belediyelerimizle vatandaşımızın da içinde olduğu yatay mimari anlayışıyla az katlı örnek projeler inşa edeceğiz. Şehirlerimizdeki atık su arıtma hizmetini şu an nüfusun yüzde 88'ine veriyoruz. 2023'te yüzde 100'üne ulaşmak suretiyle tüm şehirlerimizde atık su arıtma problemini çözerek şehirlerimizi daha nefes alır, çevreye, doğaya duyarlı ve yaşanabilir hale getirmek istiyoruz. Bu noktada şehirlerin içinden geçen derelerin ıslahından tutun da akarsularımızı eski haline getirmek için çok önemli bir projeyi yürütüyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele noktasında eylem planını hazırlıyoruz. Bu kapsamda Karadeniz bölgemizden başlamak suretiyle tüm bölgelerimizde uyum ve strateji planını koyduk. Bunu da inşallah önümüzdeki 5 yıllık süreçte uygulamaya geçireceğiz."

12 soruda riskli yapı tespiti!

Kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak!


Geri Dön