19 / 04 / 2024

riskli yapı yardımı

riskli yapı yardımı

Kentsel dönüşüm projesi ile, riskli alanlarda yer alan veya riskli alanda yer almayan yapılar yıkılıyor. Taşınmazı yıkılan hak sahiplerine bazı destekler yapılıyor. Peki, riskli yapı kira yardımı 2015 ne kadar?

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardım başvurusu şartları nelerdir?

Doğal gaz yardım başvurusu, havaların soğumaya başlaması ile gündeme geldi. Peki Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

Doğalgaz yardımı için başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla geldi. Peki, doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, başvuru şartları ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

İlkokul, ortaokul ve liseler müjde! Devlet geri ödemesiz 1300 TL veriyor! Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devlet okula giden ve dar gelirli olan çocuklara kırtasiye desteğinde bulunacak. Kırtasiye yardımı başvuruları, yeni eğitim öğretim dönemine kısa süre kala gündeme geldi. Peki 2022 Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir? İşte detaylar...

Kırtasiye yardımı nedir? Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı ne kadar? İşte detaylar!

Kırtasiye yardımı nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı kimlere yapılır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Prefabrik ev yapana devletten 150 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı yapıyor. Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Vakıfbank yardım parası ne kadar? Vakıfbank yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

Vakıfbank yardım parasının ne kadar olduğu ve nasıl başvuru yapıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte o detaylar!

Sosyal yardım başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Sosyal yardım konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardım başvurusunu kimler yapabilir? Soruları yanıtlanmayı bekliyor. İşte merak edilen detaylar!

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlarca kişiye son dakika müjdesi geldi! Hem faiz desteği hem kira yardımı verilecek!

6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapıyı malik, kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olmaksızın kullananlara yardım yapılmasına dair karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Doğalgaz yardımı başvurusu 2022 nasıl yapılır? Doğalgaz fatura desteği şartları nedir?

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik ödenmeye başlanan doğalgaz yardımı 450 TL ile 1.150 TL arasında yapılıyor. Bu ödenekten faydalanmak isteyen tüm vatandaşlar başvuru şeklini ve şartlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

riskli yapı yardımı Haberi

riskli yapı yardımı

Riskli yapı kira yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm projesi ile, riskli alanlarda yer alan veya riskli alanda yer almayan yapılar yıkılıyor. Taşınmazı yıkılan hak sahiplerine bazı destekler yapılıyor.


Riskli yapı sahiplerine yapılan desteklerin başında kira yardımı geliyor. Ancak kira yardımı sürecinde bazı koşullar aranıyor.


2015 yılından önce riskli binasındaki mesken sayısı kadar kira yardımı alınabiliyorken, 2015'ten itibaren ancak riskli binada ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. 


Bir diğer ifade ile kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor. 


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Bir yıllık başvuru süresi hak sahiplerinin kira yardımı talepleri için belirlenmiş olup, 2015...