15 / 04 / 2025
fuzul

riskli yapı yıkım tarihi

riskli yapı yıkım tarihi

Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında riskli olarak tespit edilen yapıların belli bir süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Peki riskli yapıların ne zaman yıkılması gerekiyor? İşte kentsel dönüşüm yıkım tarihi...

KİPTAŞ Sarıyer’deki 16 farklı parseldeki riskli yapıların yıkımına başladı!

İBB Şehircilik Grubu Başkanı Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda KİPTAŞ’ın Sarıyer’de 16 farklı parseldeki riskli yapıların yıkımına başladığını açıkladı.

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Kolon Hafriyat Yıkım Nakliyat İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kolon Hafriyat Yıkım Nakliyat İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Demir tarafından kuruldu.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Akyüz Yıkım Hafriyat Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Akyüz Yıkım Hafriyat Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Engin Akyüz tarafından kuruldu.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

riskli yapı yıkım tarihi Haberi

riskli yapı yıkım tarihi

Kentsel dönüşüm yıkım tarihi!

Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında riskli olarak tespit edilen yapıların belli bir süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Maliklerin süreyi aşması ve yıkımı gerçekleştirmemesi halinde, yıkım işini ilgili merciler üstleniyor.


Riskli yapı yıkım sürecine dair gerekli bilgiler, kat maliklerine gönderilen tebligatta açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre, yıkım için maliklere 60 günlük süre veriliyor. Bu sürenin geçmesi halinde son bir 30 günlük süre daha veriliyor.


Buna göre, kentsel dönüşüm yıkım tarihi riskli yapılar için 60 günlük süre oluyor. Ek süre ile birlikte verilen süreler içerisinde yıkımın gerçekleşmediği tespit edilirse Belediye Başkanlığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlerin durdurulması için ilgili kurumlara yazı yazılıyor ve ayrıca mülki amirliğe (valilik, kaymakamlık gibi) riskli yapının yıktırılmadığı bildiriliyor.


Kentsel dönüşüm yıkım zamanı ile ilgili yasal hükümler...