25 / 04 / 2024

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.



İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanılan binanın hafriyat temizliği çalışması sırasında 18. yüzyıla ait ve son dönemde hamam olarak kullanılmış tarihi eserler bulundu.

Meşhur Galata Kulesi'nin hemen yakınında bulunan Karaköy'deki 200 yıllık genelevin altından tescilli tarihi eser çıktı. 11 Şubat'ta yıkımına başlanan genelev binalarının hafriyatı kaldırılırken, uzmanlar alt taraftaki bir binanın altından kalıntı fark etti. Yapının 18. yüzyıldan kalma Osmanlı mimarisinin tipik örneği olduğu anlaşıldı. Tarihi binanın Osmanlı'nın son döneminde hamam oalrak kullanıldığı üzerine ise sonradan bina inşa edildiği ortaya çıktı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Hayri Fehmi Yılmaz, çalışmaların sonucunda Osmanlı ve Bizans dönemine ait kalıntılara daha sık rastlanmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

 İstanbul da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön