25 / 04 / 2024

istanbul kazı

istanbul kazı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un kazı maliyeti ne kadar?

Maden Mühendisleri Odası’nın yayınladığı raporda; Kanal İstanbul’un kazı maliyetinin, kanalın toplam yapım maliyetinden yüksek olduğu belirtildi.

Kanal İstanbul projesi patlatma ile mi kazılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un yakında ihale edileceğini açıkladı. Yerli ve küresel taleplerin arttığını projenin “mimari” boyutunun hazır olduğunu belirtti. Sürekli gündeme gelen çılgın proje bu kez, inşaat aşamasında yapılacak patlatma kazı ile gündemde.

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

Bathonea kazıları İstanbul'un 4 bin yıl öncesine ışık tuttu!

Kazı başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da başlanan kazılarda ilk yıllarda genel bir temizlik, araştırma, haritalandırma ve jeofizik çalışmaları yapıldığını, 2011-2012'den itibaren kazmaya başlandığını söyledi.

İstanbul belediyeleri 15 Kasım'dan itibaren kazı yapamayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AYKOME kararıyla İstanbul ilçe sınırlarındaki belediyeler, 15 Kasım 2014 tarihinden itibaren kazı yapamayacak. İstanbul'da kazı yasağı 15 Mart 2015 tarihine sürecek. İşte o açıklama...

İstanbul'da kazılara Kurban Bayramı molası!

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte yollarda trafik akışını aksatabilecek tüm elektrik, doğalgaz, altyapı vb. kazı çalışmaları durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayram sonuna kadar yeni bir çalışmanın başlanmasına da izin vermeyecek.

İstanbul ve Ankara metrolarını projelendiren Kazım Özgür, Elazığ Belediyesi'nde!

İstanbul ve Ankara metro projelerini hayata geçiren Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Demiryolları Etüt Projeler ve Yapım Daire Başkanı Kazım Özgür, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başladı.

İstanbul Maratonu renkli görüntülerle hafızalara kazındı!

35. Vodafone İstanbul Maratonu renkli görüntülerle hafızalara kazındı. Maratonun startını veren Başkan Kadir Topbaş, “Onbinlerce kişinin birlikte bir hedefe doğru yürümesi geleceğe yürüyüşümüzün bir nişanesidir” dedi.

İstanbul Üniversitesi binası arkeolog olmadan kazıldı, inşaat durduruldu!

Tescilli tarihi eser olan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi binasının yanı arkeolog olmadan kazıldı. Arkeoloji öğrencileri "Bize böyle öğretilmedi" diye şikayet etti ve sonra inşaat durduruldu...

Kanal İstanbul projesinde kazı seçim öncesinde!

Kanal İstanbul projesinde kazı genel seçim öncesinde başlayacak...

Yeniköy'de belgesel çekiyoruz diyerek kaçak kazı yaptılar!

Tekirdağ Valiliği'nden daha önce belirledikleri alanda belgesel çekmek için izin alan 8 kişi, kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı

Batman'daki Lise Caddesi'nin adı Kazım Koyuncu Bulvarı oldu!

Batman’ın Gercüş Belediyesi, daha önce Lise Caddesi olarak bilinen caddenin adını değiştirerek buraya Kazım Koyuncu Bulvarı adını verdi

istanbul kazı Haberi

istanbul kazı

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanılan binanın hafriyat temizliği çalışması sırasında 18. yüzyıla ait ve son dönemde hamam olarak kullanılmış tarihi eserler bulundu.

Meşhur Galata Kulesi'nin hemen yakınında bulunan Karaköy'deki 200 yıllık genelevin altından tescilli tarihi eser çıktı. 11 Şubat'ta yıkımına başlanan genelev binalarının hafriyatı kaldırılırken, uzmanlar alt taraftaki bir binanın altından kalıntı fark etti. Yapının 18. yüzyıldan kalma Osmanlı mimarisinin tipik örneği olduğu anlaşıldı. Tarihi binanın Osmanlı'nın son döneminde hamam oalrak kullanıldığı üzerine ise sonradan bina inşa edildiği ortaya çıktı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Hayri Fehmi Yılmaz, çalışmaların sonucunda Osmanlı ve Bizans dönemine ait kalıntılara daha sık rastlanmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

"TAM OLARAK NE OLDUĞU TEMİZLİK YAPILDIĞINDA ORTAYA ÇIKACAK"

Hayri...