20 / 04 / 2024

İstanbul Maratonu renkli görüntülerle hafızalara kazındı!

İstanbul Maratonu renkli görüntülerle hafızalara kazındı!

35. Vodafone İstanbul Maratonu renkli görüntülerle hafızalara kazındı. Maratonun startını veren Başkan Kadir Topbaş, “Onbinlerce kişinin birlikte bir hedefe doğru yürümesi geleceğe yürüyüşümüzün bir nişanesidir” dedi.




35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları da yer aldı.7’den 77’ye 150 bine yakın İstanbullu ve turistin birlikte tek yürek olarak Asya’dan Avrupa kıtasına geçtiğini belirterek, maratona katılan vatandaşlara teşekkür etti. İki kıta arasındaki tek maraton olma özelliğini taşıyan Vodafone İstanbul Maratonu’nun iki yıldır Altın Kategori’de koşulduğunu ve dünyanın en büyük maratonlarından biri haline geldiğini ifade eden Kadir Topbaş, şunları kaydetti;


“Bugün iki kıta arasında yürürken, aynı zamanda böyle güzel bir sportif etkinlikle dünyada adından söz ettiren İstanbul’u da geleceğe taşıyoruz. İki kıta arasında yapılması nedeniyle benzeri olmayan Vodafone İstanbul Maratonu, New York, Londra ve Sidney maratonları gibi dünyada sportif aktivite olarak kendinden çokça söz ettiren bir etkinliğe dönüştü. Halk koşusunda onbinlerce kişinin birlikte bir hedefe doğru yürümesi de geleceğe yürüyüşümüzün bir nişanesidir. Böyle güzel bir havada gerçekten heyecan verici bu maratona katılan bütün sporculara başarılar diliyorum. İstanbullulara ve halk koşusuna katılacak yabancı misafirlerimize de sıhhat ve afiyetler, güzel günler diliyorum.”


Vali Hüseyin Avni Mutlu da iki kıta arasında koşulan maratonun dünyada özel bir yeri olduğunu belirterek, “Bugün 35. kez tertip edilen maratonun bir başka güzelliği de İstanbullular ile sporu buluşturmasıdır. Sizler spora ve İstanbul’un sportif aktivitelerine sahip çıkmak suretiyle bir güzelliği katkıda bulunuyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve başkanımız Kadir Topbaş olmak üzere bu güzel maratonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. Atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inerek, sahil yolundan Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelen maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda sona erdi.


10 ve 15 Kilometre Koşularının startı da maratonla birlikte verildi. Daha önce Sultanahmet Meydanı'ndan tamamlanan bu koşular, bu yıl Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erdi. 15 Kilometre Koşusu'nda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inen koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e vardı. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılan dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrıldı. Sahilden devam eden yarış, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlandı.


10 Kilometre Koşusu'nda ise köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inen atletler, BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu bitirdi.


35. Vodafone İstanbul Maratonu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da farklı bir pazar günü geçirmek isteyen İstanbulluların ve turistlerin uğrak yeri oldu. 5 ayrı grup halinde start alarak Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçmek isteyen katılımcılar Boğaziçi’nin eşsiz manzarasında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu yıl da çeşitli sosyal etkinliklerin merkezi olan maratona çok sayıda sivil toplum örgütü ve turist katıldı.


İBB


Geri Dön