18 / 04 / 2024

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.



İstanbul Bağcılar Barbaros Mahallesi 220. Sokak’ta yer alan 3 katlı bir binaya depremde riskli olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındı. Sözcü'de yer alan habere göre, karardan sonra bina sakinlerinin anlaştığı firmanın yıkım ekipleri, sabah saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı. Yıkım sırasında bitişikteki  Demircan Apartmanı’ndaki 2 dairenin duvarı yıkıldı, duvarlardan dökülen molozlar odalara doldu. Yan binada bulunan daire sakinleri dışarıya çıktı.

Yıkım sebebiyle çevrede güvenlik şeridi çekilmediği,  bina çevresine önlem olarak yan yana pazar tezgahları dizildiği görüldü.  Çalışmalar esnasında sokak üzerinden bulunan bir elektrik direğinin kabloları da koptu.  Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan vatandaşların  yıkımları seyrettikleri, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları belirtildi.

Bağcılar da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

“HERHANGİ BİR UYARI DA YOK ÖNLEM DE YOK”

Demircan Apartmanı’nda oturan Hikmet Keskin konuyla ilgili olarak “Kablolarda önlem yok, sokakta önlem yok. Şimdi trafoyu kopardı. Bina alev alacak. Duvarı yıkılan dairenin bir alt katı benim dairem. Orası yıkıldı benimki de yıkılacak. Binayı depreme dayanıksız olduğu için yıkıyorlar. Herhangi bir uyarı da yok önlem de yok. Sabah komşular aradı evi boşaltın, dediler. Önlem olsun diye herkes birilerini arıyor” ifadelerini kullandı. Demircan Apartmanı’nda dördüncü katta oturan İsa Berber, “İlk önce güvenlik önlemleri alınması lazım. Bir şerit çekilmesi lazım. Kablolara falan değiyorlar. Bir de burada kalabalık var. Yoğunluk var. Sıkıntı içerisindeyiz” dedi.

 

Kentsel dönüşümde riskli binaların önü açılıyor!


Geri Dön