28 / 03 / 2024

Rize Havalimanı projesi

Rize Havalimanı projesi

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı. Rapora göre, 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacak.

Rize Havalimanı ihaleye çıkıyor!

Rize milletvekili Hasan Karal: ''Rize için ortaya koyduğumuz projeler günü kurtarma projeleri değildir. Havalimanı için ÇED süresi başladı. 10 günlük bir süresi var. 10 günlük sürenin bitmesinden sonra ihale çalışmaları hemen başlayacak.'' dedi.

Rize Havalimanı'nın ÇED raporu kabul edildi!

Türkiye ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize Havalimanı Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun kabul edildiği bildirildi.

Rize Havalimanı 2017'de açılacak!

Ordu-Giresun Havalimanından sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektar alanda deniz dolgusu yapılacak. Havalimanının 2017 yılında işletmeye açılması planlanıyor.

Rize'de yapılması planlanan havalimanının ÇED toplantısı gerçekleşti!

RİZE'de yapımı planlanan havalimanı projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun halkın görüşüne açıldığı toplantıda gerginlik çıktı. Havalimanının Pazar ilçesi ile Yeşilköy köyü arasında 766 hektar alanda olması planlanıyor...

Rize'de, Rize Havalimanı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından, Rize Havalimanı projesi yapımı için 18 Kasım 2014 tarihinde halk toplantısı düzenlenecek.

TOKİ Rize Çayeli projesi yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize projesi yarın ihaleye çıkıyor. 36 adet konutun yer aldığı projede altyapı ve çevre düzenlemesi işi de mevcut.

TOKİ Rize Çayeli projesi 13 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize'de 36 konut inşa edecek. TOKİ Rize projesinin ihalesi 13 Kasım'da yapılacak.

TOKİ Rize Merkez kuraları için nefesler tutuldu! Rize TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize Merkez kuraları için nefesler tutuldu. Peki Rize TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? İşte Rize TOKİ projesi kura çekimi ile ilgili detaylar...

TOKİ Rize Çayeli projesinde son dakika! Bu yeni konutları sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Rize Çayeli projesi Pazartesi günü ihaleye çıkıyor. İşte Çayeli TOKİ detayları...

TOKİ Rize 2023 projesi için resmen beklenen tarih geldi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Rize 2023 projesi için resmen beklenen tarih geldi. Projede 31 adet konut ve 13 adet dükkan yer alacak.

TOKİ Rize projesi için son dakika müjdesi geldi! 106 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Rize 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi. Tek bir ilçeye tam 106 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ'den Rizelilere 49 yeni konut müjdesi! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize'de 49 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Rize 2022 projesi ile ilgili detaylar...

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adil Karaismailoğlu: Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize Havalimanı projesi Haberi

Rize Havalimanı projesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Rize’de Pazar ve Yeşilköy yerleşim yerleri arasına denizin doldurulmasıyla inşa edilmesi düşünülen Rize Havalimanı Projesi için gerekli olan 88.5 milyon ton taşın, mevcut taşocakları ve bölgeye yakın alanda açılacak yeni taşocakları ile sağlanması planlanıyor.


Yayımlanan ÇED raporunda 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacağı, dolgu malzemesinin de çevrede bulunan mevcut taşocaklarından ve yeni ruhsat verilen taşocaklarından sağlanacağı açıklanmıştı.


Proje alanına yakın olan ve işletilmesi devam eden Naiboğlu Dernek Köyü Taşocağı, Ritaş Kömürcüler Taşocağı, Doğal Taşocağı Sahası ve Şarko Güneyce Taşocağı’na ek olarak Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sitesinden ÇED süreci başlatılan yeni taşocaklarının yeri belli oldu.

Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sitesinde ÇED sürecinin başlatıldığı duyurulan 3 taşocağı köy sınırları içerisinde...