27 / 04 / 2024

Rize organik çay havzası olacak

Rize organik çay havzası olacak

ÇAYKUR, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte ‘Organik Çay Tarımı Projesi’ne başladı. Organik Çay Tarımı Projesi hayata geçtiğinde dünyanın en büyük organik çay havzası da oluşturulmuş olacak.

A101 resmen duyurdu: Doğuş Rize Çayı 1 Kg 99,50 TL'ye, Çamaşır Suyu 3,74 Litre 33,25 TL'ye düştü!

A101'in indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda A101'de Doğuş Rize Çayı 1 Kg 99,50 TL'ye, Çamaşır Suyu 3,74 Litre 33,25 TL'ye düştü. İşte A101 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

TOKİ'den Ekim ayına özel bomba kampanya! Ankara, Rize Kırşehir: 2 bin 500 TL aylık taksit, 1+1, 2+1, 3+1 fiyata ucuz ev!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ekim ayına bomba gibi girdi. Ucuz fiyata ev arayanlar için düğmeye bastı. Bu kapsamda Ankara, Rize ve Kırşehir'de konut satışı yapacak.

ÇAYKUR'dan son dakika müjdesi: Yaş çay bedeli ve organik çay desteği hesaplara yattı! Yarın hemen alabilirsiniz!

ÇAYKUR, Temmuz 2023'te yaş çay ile mayıs ayı organik yaş çay destekleme bedeli olarak üreticilere verilen ödemeyi açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Rize Valiliği himayesinde hazırlanan 'Çay sokağı' projesi ile Hatay ve Gaziantep'e kalıcı konutlar inşa edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Çay üreticilerinden deprem bölgesine konut kampanyası!

Rize'de başlatılan "Çay Sokağı" projesi kapsamında elde edilecek yardımlarla, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kalıcı deprem konutları yapılacak.

2023 yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu!  Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinginde 2023 yaş çay alımı fiyatını da açıkladı. 2023 yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu! İşte 2023 yaş çay alım fiyatı.

Bu markette hem ayçiçek hem zeytinyağında dev indirimler başladı! 2 litre yağ 62 TL’ye düştü!

Sıvıyağlarda Ramazan öncesi dev bir indirim kampanyasına imza atan Migros Markette ayçiçek yağı, zeytinyağı ve organik yağ çeşitlerinin fiyatlarını görenler inanamıyor. Vatandaş soluğu markette alınca stoklar hızla erimeye başladı.

TMO'nun ucuz fiyat politikasına rağmen Rize'de ekmeğe büyük zam geldi! 3 liradan satılıyordu

Rize'de 210 gramı 3 liradan satılan ekmeğe zam geldi. Fırıncılar artan un maliyetlerini gerekçe gösterdi. Zammın mecburen yapıldığı ifade edildi. Toprak Mahsülleri Ofisi Ağustos ayı sonuna kadar piyasaya indirimli un tedarik edeceğini açıklamıştı.

Gübre ve yaş çay alım fiyatları üreticiyi isyan ettirdi! Üreticiler en az 10 lira olsun istiyor

Rize’de çay üreticileri, gübre zammını ve çay alım politikalarını protesto etti. Çay üreticileri yaş çay alım fiyatının desteklemelerle birlikte kilogramının en az 10 TL olmasını bekliyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Çiftçiye gübre yerine mermer tozu satan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu'ndan pes dedirten açıklama: Bu da bir gübre

Rize'de çay üreticilerine ucuz gübre diyerek satış yapılacağı duyuruldu. Çiftçiler ucuz gübreden satın alabilmek için kuyruk oldu. Gübrenin mermer tozu olduğu ortaya çıkınca 'kıyamet koptu' Çiftçiye mermer tozu satmaya çalışan Mustafa Sarıoğlu, 'O da bir gübre' diyerek kendini savundu.

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım başladı!

Rize'nin Pazar ilçesinde denize dolgu olarak yapılan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmalarının yüzde 97,7 tamamlandı, test uçuşları Aralık ayında gerçekleşecek.

Rize organik çay havzası olacak Haberi

Rize organik çay havzası olacak

ÇAYKUR, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte ‘Organik Çay Tarımı Projesi’ne başladı. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Organik Çay Tarımı Projesi hayata geçtiğinde dünyanın en büyük organik çay havzasını da oluşturacaklarını belirterek, “Aynı zamanda en yüksek oranda organik çay üreten ülke konumuna geleceğiz” dedi. Sütlüoğlu “Çay tarımında yoğun kimyasal gübre kullanımından dolayı bölgemizde topraklar artık toprak olma vasfını kaybetti” diyerek, gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakabilmek için Organik Çay Tarımı Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade etti.

Doğal yaşamı etkiler

İstanbul Eğitim ve Kültür (İSTEK) Vakfı Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ise bilimsel araştırmaların önemine değinerek, ÇAYKUR’un bu yöndeki çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ve destek  verdiklerini söyledi. 

Dalan, şöyle devam etti: “Bilimi hayata geçirmek var olmakla eş değerdir. Ulusun var olmasıyla eş değerdir. Bilimi teknolojiyi...