20 / 04 / 2024

Rize organik çay havzası olacak!

Rize organik çay havzası olacak!

ÇAYKUR, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte ‘Organik Çay Tarımı Projesi’ne başladı. Organik Çay Tarımı Projesi hayata geçtiğinde dünyanın en büyük organik çay havzası da oluşturulmuş olacak.



ÇAYKUR, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte ‘Organik Çay Tarımı Projesi’ne başladı. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Organik Çay Tarımı Projesi hayata geçtiğinde dünyanın en büyük organik çay havzasını da oluşturacaklarını belirterek, “Aynı zamanda en yüksek oranda organik çay üreten ülke konumuna geleceğiz” dedi. Sütlüoğlu “Çay tarımında yoğun kimyasal gübre kullanımından dolayı bölgemizde topraklar artık toprak olma vasfını kaybetti” diyerek, gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakabilmek için Organik Çay Tarımı Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

Doğal yaşamı etkiler

 

İstanbul Eğitim ve Kültür (İSTEK) Vakfı Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ise bilimsel araştırmaların önemine değinerek, ÇAYKUR’un bu yöndeki çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ve destek  verdiklerini söyledi. 

 

Dalan, şöyle devam etti: “Bilimi hayata geçirmek var olmakla eş değerdir. Ulusun var olmasıyla eş değerdir. Bilimi teknolojiyi geliştirip hayata soktuğunuz zaman artı değer kazanıyorsunuz, katma değer kazanıyorsunuz. Bilim ve teknolojiyi geliştiremeyen tüm milletler millet olma vasfını kaybediyor. 

 

Tümüyle yok olup gidiyorlar. Kullanılan bu kimyasal gübre akar sularla denizlere ulaşarak balıkların da zehirlenmesine neden oluyor. Yaşamak istiyorsak doğayı yaşatmak zorundayız. Doğayı yaşatmazsak biz de yaşayamayız. Dünya yaşayamaz. Proje yaşam açısından son derece önemli.” 


Vatan






Geri Dön