29 / 03 / 2024

Rize Pehlivantaşı Tüneli inşaatı

Rize Pehlivantaşı Tüneli inşaatı

Rize Merkez Pehlivantaşı Duble Yolu'nun Pehlivantaşı Tünellerinde iki taraftan devam eden çalışmalar neticesinde tüneller birleştirildi. Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tüneli inceledi.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde çalışmalar yeni yılda hızlanacak!

Türkiye 2018 yılında 6 bin 269 kilometre bölünmüş yola ulaştı. Kanal İstanbul, Çanakkale Köprüsü, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, denizde ikinci havalimanı (Rize-Artvin) gibi projeler sürüyor..

Salarha Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

Rize'nin 68 yıllık hayali olan ve tamamlandığında kentin kuzeyle güneyini en kısa güzergahtan birbirine bağlayacak olan 2.9 kilometrelik çift tüplü Salarha Tüneli'nde sona gelindi.

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Cankurtaran Tüneli 1 Mart'ta açılacak!

Artvin'in 60 yıllık hayali olan ve  inşasına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bulunan Cankurtaran Tüneli'nin açılışı için tarih verildi. 

Ovit Tüneli havadan görüntülendi!

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden Ovit Tüneli havadan görüntülendi.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize'nin İkizdere ilçeleri arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli'ni inceledi. Sona gelinen tünelin yılbaşında hizmete açılması planlanıyor.

Salarha Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Tamamlandığında Rize’nin şehir ulaşımında önemli bir rahatlık sağlayacak olan Salarha Tüneli için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı!

Rize'de 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren taşıyan Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı. Tünelin, hizmete açılmasının ardından tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanması bekleniyor.

Ovit Tüneli'nin ilk ışık töreni bugün!

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Rize'nin 136 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nde çift yönlü delme işleminin tamamlanmasıyla 'Işık Göründü Töreni'ne katılacak.

Ovit Tüneli'nde ışık göründü!

Rize'nin İkizdere ilçesi'ni Erzurum'un İspir ilçesine bağlayan Ovit Dağı Tüneli'nin tek tüpünde ışık göründü. Bu nedenle 11 Kasım'da tören yapılacak.

Ovit Tüneli’nde ışığa metreler kaldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanı için yıl sonuna kadar işe başlamayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli'nde Kasım ayının ortalarında ışığı göreceklerini söyledi.

Ovit Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamam!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit'te kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Rize Pehlivantaşı Tüneli inşaatı Haberi

Rize Pehlivantaşı Tüneli inşaatı

Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve çok sayıda yetkilinin katıldığı incelemede iki tünelin birleştirilmesi aşamasına tanık olundu.


Rize Milletvekili Hasan Karal, “Yaklaşık olarak 5 buçuk kilometrelik olan Rize Merkez Pehlivantaşı duble yolumuz, Rize’mizin geleceğine ışık tutup damga vuracak olan büyük bir vizyonun da bir emaresidir. Rize Belediyemizin de şehrimizi arka  taraflara çekebilme noktasındaki imar çalışmaları da peşinen başlayacaktır. Bu vurulan kazmaların gerisi geliyor mu diye merak eden dostlarımıza da güzel bir ışık göstermiş olacağız. Devletimiz çalışıyor. Bizler de siyasiler olarak bütün bu yatırımları bir fiil takip ediyoruz” dedi.


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap, “Kuzey-Güney Birleşmesi olarak ifade ettiğimiz projenin şu anda uygulama safhasındayız. Bu çalışmalar bize, Rize’de şehir merkezinde de olsa,...