07 / 05 / 2024

rizede eğimli binalar kira

rizede eğimli binalar kira

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Yüksek emicilik gücüne sahip Bosch DWK065G20T eğimli davlumbaz satışa çıktı!

Yemek yaparken sizi yemeğin dumanından ve kokusundan kurtaran davlumbaz, Bosch farkıyla satışa sunuldu. Bu kapsamda, Bosch DWK065G20T eğimli davlumbazın teknik özellikleri ve fiyatı araştırılmaya başladı.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

BMW X2'nin Mart ayı fiyatı merak ediliyor! İşte 08 Mart 2023 fiyat listesi

Araç, coupe tarzı bir görünüm sunan eğimli bir tavan çizgisiyle birlikte gelir. Ayrıca BMW'nin ünlü xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmıştır, bu da sürüş koşullarında mükemmel çekiş ve yol tutuş sağlar. 08 Mart 2023 fiyat listesi

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Bursa Mudanya'da binalar analiz ediliyor!

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki binaların yapı güvenliğinin tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kent genelindeki binaların dayanıklılığı test edilecek.

Folkart, 17 yılda İzmir’e modern binalar kazandırdı!

Milliyet gazetesi yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü yazısında Folkart'ı kaleme aldı. İşte Folkart'ın 17 yılda hayata geçirdiği yatırımlar...

Rize'de eğimli arazideki evler tahliye edildi!

Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde eğimli arazide kalan evler tahliye edildi.

Rize'de eğimli arazilerde yapılaşma tehlikesi sürüyor!

Rize'de son günlerde yaşanan taşkınlar nedeniyle ölü sayısı gittikçe artıyor. Kentte eğilimli araziler üzerine yapılan yapılar tehlike saçıyor.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

rizede eğimli binalar kira Haberi

rizede eğimli binalar kira

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan, 72 daireli 3 blok ile yanlarında yer alan 6 katlı 24 daireli bir başka binanın zemininde kayma yaşandı. Kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan binalar, bölgede 'Pisa' kuleleri diye anılıyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, 4 binadaki daire sahipleri, kiraya taşınarak evlerini boşaltıyor. 'Pisa' kuleleri diye anılan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında piyasanın üçte biri fiyatına kiraya veriyor.

Binalardaki daire sahipleri yapıları demir direklerle güçlendirmeye çalıştı ancak başarılı olamadılar. Gün geçtikçe binalardaki eğim arttı ve 24 daireli bina ile bitişiğindeki bina arasında boşluk ortaya çıktı.

Binalarda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Rize İnşaat Mühendisleri Odası’nca teknik incelemelerde bulunuldu. Yüzde 6 dolayında eğim olduğu ifade...