23 / 04 / 2024

 Roma dönemine ait hamam

 Roma dönemine ait hamam

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Afyonkarahisar'da kazıda bulunan çömleklerden birinde insan kemikleri çıktı!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yapılan bir inşaat sırasında, TOKİ Mahallesi'nde bulunan bir arsada Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit keşfedildi. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

TSKB GYO 2018'in ilk yarısına ait faaliyet raporunu yayınladı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2018 - 30 Haziran 2018 dönemine ait faaliyet raporu, finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınladı.

Avrasya GYO 2018'in 1'nci çeyreğine ait faaliyet raporunu yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2018 - 31 Mart 2018 hesap dönemine ait finansal rapor, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınladı...

Deniz GYO 2017'ye ait finansal raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihli hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporunu yayınladı.

Duru Beytepe'de lansman dönemine özel kampanya!

Tona Yapı ve Safe İnşaat kalitesiyle hayata geçirilen Duru Beytepe projesinde lansman dönemine özel bir kampanya başladı. 

Prava Kartal'da ön talep dönemine özel 25 bin TL peşinat fırsatı!

Prava Kartal'da ön talep dönemine özel 25 bin TL peşinat fırsatı sunuluyor. Projede daire fiyatları peşinde 357 bin 520 TL'den başlıyor...

Konut satışlarında düşüş mü yaşandı?

Konut Satış İstatistikleri Ekim 2017 dönemine ait veriler dün açıklandı. Açıklanan verilere göre, Ekim ayında 122 bin 882 konut satıldı. Peki, konut satışlarında düşüş mü yaşandı?

Yeşil GYO 2017'ye ait 6 aylık finansal tablosunu yayınladı!

Yeşil GYO 1 Ocak 2017 ile 30 Haziran 2017 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve sınırlı denetim raporunu yayınladı.

 Roma dönemine ait hamam Haberi

 Roma dönemine ait hamam

İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunan ve 2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam-gymnasium’un olduğu alan açık hava müzesi yapılıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir Konak’taki Ahmetağa Mahallesi’nde bulunan Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait iş merkezinin yıkılıp yeniden inşa edilmesi için İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2016’da ihale yapıldı. İhaleyi kazanan şirket yeni bir iş merkezi yapmak için eskisini yıktı. Yıkım sırasında tarihi eser kalıntılarına rastlanınca üçüncü derece arkeolojik sit alanı olan bölgede İzmir Müze Müdürlüğü denetiminde sondaj ve kurtarma çalışması yapıldı. Kazıda 2. yüzyıldan kalma antik Roma dönemine ait hamam - gymnasium kompleksinin kalıntıları bulundu. 2018’de kalıntıların bulunduğu bölge yağmur ve zemin suyu altında kaldı. Tarihi alanda bulunan eserler fiziksel, kimyasal ve biyolojik bozulmalara açık...