19 / 04 / 2024

rusya arjantin nükleer

rusya arjantin nükleer

Arjantin San Andres Üniversitesi’nden Siyaset Bilimleri Profesörü Federico Merke, "Rusya, Arjantin'in altıncı nükleer santralini inşa etmek istiyor" dedi. Merke, santrallerin kurulumu için Çin’in devreye girdiğini söyledi.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Akkuyu nükleer santrali hızlı ilerleyecek!

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde ilk somut adımlar, Akkuyu nükleer santralinde atıldı.İki ülke bakanlarının görüşmelerinde, bir süredir gecikeceği belirtilen proje için hızlı ilerleme kararı çıktı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Erivan Nükleer İnşaat Projesi iptal edildi!

Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında, Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan'ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal etti.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Putin'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Akkuyu nükleer santraliyle ilgili açıklamada bulundu. Putin Rusya'nın ekonomik çıkarlarına zarar verebileceği için, Türkiye ile nükleer santral anlaşmasını bozan taraf olmayacaklarını söyledi.

rusya arjantin nükleer Haberi

rusya arjantin nükleer

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez’in 22-23 Nisan tarihlerindeki Rusya ziyaretini değerlendiren Merke, Rusya’nın daha önce iki nükleer santral için Arjantin’le anlaşma sağladığını, ancak daha sonraki gelişmelerin ardından santrallerin kurulumu için Çin’in devreye girdiğini söyledi.


Merke, daha önce kazandığı iki anlaşmayı da politik sebeplerle Çin’e kaptıran Rusya’nın, Arjantin’in altıncı nükleer santralini inşa etmek için anlaşma yapabileceğini iddia etti.


Arjantin’in şu anda üç nükleer santrali olduğunu ve iki santralin önümüzdeki yıllarda Çin tarafından inşa edileceğine dikkati çeken Merke, Fernandez’in ziyaretinin, Rusya için nükleer santral inşa anlaşması yapma ve Latin Amerika’da güçlenme fırsatı olduğunu kaydetti.


Rusya, Ekim 2014’te Latin Amerika ülkesi Bolivya ve Brezilya’da gaz ve petrol arayacağını bildirmiş ve anlaşma Rus enerji şirketi Gazprom tarafından doğrulanmıştı. Kasım ayında Rus enerji şirketi Rosneft de Venezuela hükümetinden...