26 / 04 / 2024

rusya en büyük türk yatırımları

rusya en büyük türk yatırımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Bugüne kadar atılan en büyük dolar adımı! Dengeler tamamen değişebilir

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünya üzerindeki ekonomik dengelerin yeni baştan tesis edilmesi için çalışmalar sürerken ABD'den dev dolar adımı geldi. Karar, Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Şimdiye kadar atılan en büyük adım olarak tarihe geçti.

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

Hayat Holding, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.

Rusya, Türk müteahhitlerin en büyük pazarını oluşturuyor!

Rusya'nın çeşitli sektörlere dönük açıkladığı yaptırım kararlarının ardından tüm gözler müteahhitlik sektörüne çevrildi. Çünkü, yüzde 19.4'lük pay ile Rusya Türk müteahhitlerin en büyük pazarını oluşturuyor.

Ant Yapı, Rusya'nın en büyük havalimanından iş aldı!

Yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 100 adet farklı projeye imza atan Ant Yapı, Rusya’nın en büyük havaalanı Domodedovo’nun 500 milyon dolarlık projeye başlıyor.

Türkiye Avrupa'nın en büyük 3. AVM pazarı!

Cushman & Wakefield şirketinin hazırladığı "Alışveriş Merkezleri-Avrupa-2015 Nisan" raporuna göre, Rusya şu anda 17,7 milyon metrekare ile Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi pazarı.

Rusya’nın en büyük emlak yatırımcılarından ikisi Türk!

Forbes dergisinin Rusça versiyonu tarafından her yıl yapılan “Rusya’nın en büyük emlak yatırımcıları” araştırmasında Enka’nın sahipleri Şarık Tara ve Sinan Tara’nın yanı sıra Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak, ilk 30 arasında yer aldı.

Moskova'ya dünyanın en büyük buz pateni alanı açıldı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da dünyanın en büyük yapay buz pateni alanı açıldı. Moskova'daki VDNH Parkı'nda yer alan ve toplamda 20 bin 500 metrekare alana kurulu olan pistin büyük ilgi görmesi bekleniyor

Avrupa’nın en büyük AVM’si Rusya’da açıldı!

Perakende ve gayrimenkul sektöründe ilklere imza atan Rönesans Holding, Avia Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi ile Rusları yeni bir yaşam merkezi anlayışıyla tanıştırdı. AVM Avrupa'nın en büyük alış veriş merkezi olma unvanına sahip .

Cushman & Wakefield: Rusya avrupa’nın en büyük avm pazarı olabilir!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefield’in yayımladığı “Avrupa Alışveriş Merkezi Geliştirme Raporu’na” göre; Orta ve Doğu Avrupa, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi geliştiricileri arasında yer alıyor...

rusya en büyük türk yatırımları Haberi

rusya en büyük türk yatırımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.


Hayat Holding adına Türk heyetine eşlik eden İcra Kurulu Üyesi ve Ağaç Grubu Başkan Yardımcısı Onur Güven; Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre’nin 700 milyon dolara yakın yatırımla girdiği Rusya'da büyümeye devam edeceklerini açıkladı.


Geçtiğimiz hafta St. Petersburg’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirve, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesi yönünde tarihi bir adım oldu. Vizelerin kaldırılması, charter seferler, Türkiye’den gelen tarım ürünleri ve yaş meyve sebzeye ilişkin kısıtlamaların kaldırılması, ticari sınırlamalarla, enerji, ulaştırma konularının masaya yatırıldığı toplantıda Türk heyetine iş dünyasından önemli Birlik’lerin yanı sıra sadece 4 büyük...