26 / 04 / 2024

Rusya konut inşaatı

Rusya konut inşaatı

RUSYA İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında yüzde 15, mortgage kredi kullanımında da yan yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı..

Rusya'da konut inşaatında yüzde 15 düşüş bekleniyor!

Rusya İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında % 15, mortgage kredi kullanımında da yarı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı..

Rusya'da konut inşaatı yüzde 15 düşecek!

Rusya İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015’de konut inşaatında yüzde 15, mortgage kredi kullanımında da yarı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

2022 konut inşaat maliyet bedelleri!

2022'de uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün itibariyle resmen belli oldu. İşte 2022 konut inşaat maliyet bedelleri...

Konut inşaat maliyet bedelleri 2022!

2022 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2022...

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Rusya’da inşaat sektörüne yeni kolaylıklar geliyor!

Rusya'da inşaat sürecindeki zorunlu prosedürlerin yarı yarıya azaltılması talep edildi. Prosedür sayısının 3 bin 800’e düşürülmesine ilişkin tavsiye, Rusya İnşaat Bakanlığı tarafından hükümete sunuldu.

Rusya’da konut inşaatı Ekim'de 55 milyon metrekareye düştü!

Rusya’da 2020 yılının 10 ayında konut inşaatı 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,1 düşerek, 55 milyon metrekareye geriledi.

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Kazakistan'da konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!

Kazakistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve küresel ekonomik krizin etkisine rağmen konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!

Rusya konut inşaatı Haberi

Rusya konut inşaatı

RUSYA İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında yüzde 15, mortgage kredi kullanımında da yan yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı. Interfax'a konuşan konut inşaatları direktörü Gayan Kizaryants, Rusya'nın geçen yıl mortgage kredi kullanımının 1,7 trilyon ruble (268 milyar dolar) olduğunu söyledi. 


Rusya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 15'e yükseltmesi sonrası Mortgage kredileri sert bir şekilde düştü. Ocak ayında mortgage kredi kullanım miktarı yüzde 35-40 civarında düştü. 

The Moscgw Times'a göre, Rusya'da konut alacak vatandaşlar kötüye giden ekonomi, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlardan etkileniyor. Rusya 'nın başkenti Moskova'da yeni AVM inşaatında da yüzde 20 civarında 2-3 yıllık süre ile erteleme bekleniyor. Kredi zorlukları ve kira gelirlerinde düşüş yeni alanların yapılmasında en büyük engel. Kiralarda yüzde 20 civarında...