25 / 04 / 2024

rusya krizi emlak sektörünü nasıl etkiler

rusya krizi emlak sektörünü nasıl etkiler

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yabancıya konut satışının ağırlıklı Ruslara yönelik olduğunu belirterek iki ülke ilişkilerinin geldiği gergin noktanın Türkiye’de emlak sektörünü de etkileyeceğini söyledi.

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayınladı. Yayımlanan sonuçlara göre Enka, uzun zamandır sürdürdüğü başarısını devam ederek, bu defa listede 5. sırada yer aldı.

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizine böyle çözüm buldu!

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizini düzeltmek amacıyla şimdiye kadarki en büyük hamlesini yapmak için harekete geçiyor. Çin emlak krizi için bankaları finansmanı artırmaya çağırıyor.

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

rusya krizi emlak sektörünü nasıl etkiler Haberi

rusya krizi emlak sektörünü nasıl etkiler

 Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan siyasi gerginliğin sektörü nasıl etkileyebileceği konusunda değerlendirmeler yaptı. Rusya ilişkilerinin geldiği gergin noktanın ekonomiye etkileri konusundaki endişelerin 'felaket tellallığı' olmadığına dikkat çeken Madenli, acil önlemler alınması konusunda uyarılarda bulundu.


'RUSYA ÖNEMLİ BİR PAZAR'

Türkiye’de uzun zamandır devam eden siyasi belirsizliğin ve Rusya ekonomisindeki krizin sektöre kısmen yansıdığına işaret eden Madenli, “Türkiye’nin Rusya’ya ait uçağı düşürmesi ile başlayan gerginliğin ardından Rusya’nın Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulayacağı konuşulmaya başlandı. Türkiye Ruslar açısından ne kadar önemli bir pazar olsa da Rusya'da Türkiye açısından kaybedilmemesi gereken bir pazar konumunda. ABD ve Avrupa ülkelerinin uyguladığı ambargo ile başlayan Rusya ekonomisinde yaşanan krizin etkilerini turizm, gıda, inşaat ve hatta emlak sektöründe daha önce kısmen yaşamıştık. Son...