20 / 04 / 2024

Rusya Parlamentosu

Rusya Parlamentosu

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin kısa zamanda onaylanmak üzere Rusya Parlamentosu'nun gündemine alınacağı bildirildi.

Petrodolar'ın sonunu Bitcoin mi getirecek?

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Enerji Komisyonu Başkanı Pavel Zavalni, dost ülkelerle gerçekleştirilen doğalgaz ve petrol ticareti kapsamında, Bitcoin ile ödemelere onay verebileceklerine dikkat çekti.

Tartus Limanı 49 yıllığına Rusya'ya kiralanacak!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi parlamentosu, Tartus  Limanı'nın 49 yıllığına Rusya'ya kiralanmasını öngören anlaşma tasarısını kabul etti.

Rusya, Türk Akımı projesini gündeme alacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin kısa zamanda onaylanmak üzere Rusya Parlamentosu'nun gündemine alınacağı bildirildi.

BakYapı Rusya'da konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanıyor!

MIPIM ' de bir Rus şirketiyle görüşen BakYapı, yeni bir işbirliğine hazırlanıyor. BakYapı Yönetim Kurulu Üyesi Bakgör, " Rusya, Avrupa'ya giriş kapımız olacak " diyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da gayrimenkul sahibi oldu!

Bulgaristan'ın Rusya Büyükelçisi Yuriy isakov, Bulgaristan'da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, sadece geçen yıl 10 bin Rusya vatandaşının Bulgaristan'da taşınmaz mülk satın aldığı kaydetti.

Tavros, MIPIM'de Rusya'daki büyük projesine imza atacak!

Tavros Yatırım Holding, bu yıl ki MIPIM Fuarı’nda önemli bir işbirliğine adım atacak. Cannes’daki Fuar’da Rusya’nın modern şehri Kaliningrad’daki 2015 yılında tamamlanması planlanan 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atılacak…

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...

Rusya’da tehlikeli bina yıkımı!

Rusya’da kepçeyle yapılan tehlikeli bina yıkımı kameraya yansıdı. Görüntülerde işlek bir cadde üzerinde yoğun trafiğe rağmen kepçe binanın duvarlarını yıkıyor. Kepçenin yıktığı duvar nedeniyle ortalık bir anda toz duman oluyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da emlak sahibi oldu!

Bulgaristan’ın Rusya Büyükelçisi Yuriy İsakov, Bulgaristan’da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, Bulgaristan’daki emlak pazarında Rusların en önemli müşterilerden olduğuna dikkati çekti.

Rusya Türk müteahhitlik sektörü için cazibesini sürdürecek!

Rusya'nın devam eden yatırımlarının özellikle bu ülkede tecrübe sahibi Türk müteahhitlik firmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, pazarın önümüzdeki dönemde öneminin daha da artacağına işaret etti..

Turizmde büyümenin lokomotifi Rusya oldu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'na göre, Rusya ve İskandinavya pazarları, sadece Türkiye'nin değil son 10 yılda Avrupa'nın gözde turizm destinasyonlarının büyümesini de etkiledi

Altensis Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor!

Altensis, Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor...

Rusya Parlamentosu Haberi

Rusya Parlamentosu

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin kısa zamanda onaylanmak üzere Rusya Parlamentosu'nun gündemine alınacağı bildirildi.

DUMA'YA GELİR GELMEZ...


Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türk Akımı anlaşmasının yakın bir zamanda Duma'ya sunulacağını belirterek, "Belge Duma'ya gelir gelmez sistemli bir şekilde üzerinde çalışacağız." dedi.


Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi ve iktidar partisi Birleşik Rusya'nın Genel Sekreter Yardımcısı Sergey Jeleznyak ise, "Anlaşmanın TBMM'de neredeyse oy birliğiyle onaylanması Türk politikacıların Rusya ile ilişkileri geliştirmek istediğinin bir göstergesidir. Rusya Parlamentosunun da bu anlaşmayı yakın zamanda onaylayacağını düşünüyorum." dedi.


"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN YENİDEN KURULMASINI DESTEKLİYORUZ"


Jeleznyak, "Partimiz Türk halkı ile ekonomik bağların ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin yeniden kurulmasını destekliyor." ifadelerini kullandı. Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev...