19 / 04 / 2024

rusya ukrayna savaşı inşaat sektörü 2022

rusya ukrayna savaşı inşaat sektörü 2022

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yeni yılda tekrar canlanması bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan göç sebebiyle artan konutlarda balon fiyatlar sönmeye başladı. 

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

8 petrol şirketinin toplam geliri yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği arz endişeleriyle petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı 2022 yılında dünyanın halka açık en büyük 8 petrol şirketinin toplam geliri bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Otomobil fiyatlarına yeni zam! Tır şoförü sorunu otomobil fiyatlarını artırdı!

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında daha da artış gösteren TIR şoförü sorunu otomobil fiyatlarına zam olarak yansıdı. Otomobil fiyatlarına yeni zam geldi.

Rusya – Ukrayna Savaşının kazananı onlar oldu! Petrol şirketleri 2022’de rekor kârlar elde etti!

Dünya devi dört şirket, 2022 yılı açıklanan rakamlarına göre rekor kâr oranlarına imza attı. Peki bu 4 şirket hangileri? Ne kadar kâr yaptılar?

Kiralık evlerde flaş gelişme! Bu detay zora sokacak

Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri altüst etti. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme

rusya ukrayna savaşı inşaat sektörü 2022 Haberi

rusya ukrayna savaşı inşaat sektörü 2022

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin her ay düzenli olarak açıkladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi şubat ayı sonuçları resmen yayınlandı. Yayınlanan rapora göre, 2022 yılının Şubat ayının son haftasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla başlayan savaşın etkisi, Mart 2022'de toplanan 10 günlük verilerle endekse kısmi şekilde yansıdı. Açıklanan resmi verilere göre, söz konusu Bileşik Endeks şubat ayında gerilerken, ihracat pazarlarına ilişkin beklentilerdeki zayıflamalar görüldü.

Söz konusu yeni ekonomi politikalarının yarattığı yüksek enflasyona bağlı olarak yaşanan maliyet artışları, faaliyetlerde meydana gelen durağanlaşma ve özellikle yüksek enerji zamları, son dönemlerde Bileşik Endeks’i zayıflatan sebeplerin başında yer aldı. Yine açıklanan resmi verilere bakıldığında buna ek olarak Şubat 2022'nin son haftasında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, yeni risk ve belirsizlikleri de beraberinde getirmiş oldu.

Merakla...