26 / 04 / 2024

rüzgarda çatıların uçmaması için ne yapılmalı

rüzgarda çatıların uçmaması için ne yapılmalı

İstanbul ve Bursa’da şiddetli lodos nedeniyle uçan çatılar, yaralanma ve maddi zarara yol açtı. Nazım Yavuz, özellikle Marmara Bölgesi’nde hafta sonu etkili olan lodos nedeniyle İstanbul ve Bursa’da çatıların uçarak büyük bir tehlike yarattığını belirtti.

Yatırım araçlarının yeni hafta performansı belli oldu! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen bakın!

Yatırım araçlarının merakla beklenen yeni hafta performansı belli oldu. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Memurlar şimdi yeni maaşlarınıza göz atın! Öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç TL oldu? Rakamlar tek tek geldi!

Memurlar Ocak 2024 zamlı maaşlarını merakla araştırıyor. Peki öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç liraya yükselecek? İşte o rakamlar...

Bu hafta en çok o yatırım araçları kazandırdı! 

Yatırım araçlarının performansı haftayı şekillendirdi. Hisse senetleri ve altın değer kaybetti, yatırım fonları artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu yatırımcıları uyardı: Bu yatırım araçlarını alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu, ekonominin başına Mehmet Şimşek'in geçmesi halinde cazip gelecek yatırım araçlarını peş peşe açıkladı.

Altın fiyatları 21 gün sonra tam olarak kadar olacak! İslam Memiş şimdi açıkladı! Yatırımcıların koktuğu başına geldi

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altın bugün Kapalıçarşı'da 1.500 TL seviyesine kadar yükseldi. Altının efendisi İslam Memiş'ten yeni bir altın yorumu geldi. 21 gün sonra altın fiyatları için rakam paylaştı, yatırımcıların korktuğu başına geldi...

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

rüzgarda çatıların uçmaması için ne yapılmalı Haberi

rüzgarda çatıların uçmaması için ne yapılmalı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, özellikle Marmara Bölgesi’nde hafta sonu etkili olan lodos nedeniyle İstanbul ve Bursa’da çatıların uçarak büyük bir tehlike yarattığını belirterek, “Bir hastanenin bile çatısının uçması, çatıların standartlara uygun yapılmasının hayati öneme sahip olduğunu gösterdi. Türkiye’de geleneksel yöntemlerle yapılmış yaklaşık 7 milyon çatı bulunuyor. Bunların önemli bölümü, lodos gibi şiddetli fırtınada uçma riski taşıyor. Tüketicilerin çatı ve yalıtım uygulamalarında uzman kuruluşları tercih etmesi, can ve mal kayıplarının meydana gelmesini önler” dedi.


Hafta sonundan itibaren etkili olan şiddetli lodos, beklenildiği gibi çatıların uçmasına yol açtı. Esenler’de bir apartmanın çatısı uçarken, Bursa’da bir hastanenin çatısının koparak düşmesi, büyük bir risk oluşturdu.

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, her fırtınada kanıksanan çatı...