18 / 04 / 2024

rüzgarı

rüzgarı

1941 yılında Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde, bir ev sahibinin sebepsiz yere kiraya artırması ev sahibine pahalıya mal olmuş. Kirayı yükselten ev sahibi evinin bir yıllık kira geliri 490 lira cezaya çarpıtılmış.

1941 yılında Moda Caddesi'nde 227 metrekare arsa 3.268 liradan satışa çıkarılmış!

Kadıköy Vakıflar Müdürlüğü'nün verdiği ilanda Moda Caddesi'nde 227 metrekare arsa 3 bin 268 liradan satılığa çıkarılmış. Aynı yıl Fenerbahçe'de 3 dönüm arazi 8 bin liraya satılırken Moda'da 227 metrekare arsa 3 bin 268 liraya satılacakmış.

1940 yılında Laleli Ordu Caddesi'nde 128 metrekare arsa 4864 liraya satılacakmış!

1940 yılında Vakıflar Müdürlüğü'nün verdiği ilanda Ordu Caddesi'nde 128 metrekare arsa 4 bin 864 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Balat'ta 4 katlı 11 odalı ev ise bin 122 liraya satılacakmış.

1933 yılında lüks semtlerde ki dairelerin fiyatları düşmüş!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da lüks binalar kiracı bulamıyormuş. Bunun ise iki sebebi varmış, iktisadi darlık ve çok fazla inşaatın yapılmasıymış. Kiralar en çok Maçka, Taksim ve Ayaspaşa'da düşmüş.

1930 Haydarpaşa Şimendifer geçidine köprü yapılacakmış!

1930 yılında Nafıa Vekaleti'ne yani Bayındırlık Bakanlığına Haydarpaşa Şimendifer geçidine köprü yapılması için müracaat edilmiş.Emanet'in destekleriyle yapılacak köprünün üstünden de tramvay geçecekmiş.Toplam maliyeti ise 300 bin olacakmış.

Seferihisar Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı!

İzmir Seferihisar'da yapılacak olan Seferihisar Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı....

Rüzgar Çetin gayrimenkul danışmanlığı yapıyor!

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, emlakçılığa el attı. Daha önce işletmecilik yapan Çetin, ünlü bir şirkette gayrimenkul danışmanı olarak çalışmaya başladı...

Elektrik üretiminde rüzgarın payı büyüyor!

Türkiye'nin elektrik üretiminde, rüzgar enerjisinin payı büyüyor. 2014 yılında rüzgardan üretilen elektrik miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 11.5 artarak 8 milyar 359 milyon kilovatsaate ulaştı

Özyeğin rüzgar santrali için yer arıyor!

İşadamı Hüsnü Özyeğin’in şirketi Fina Enerji’nin rüzgar santrali projesi, 3. havalimanına takıldı. Ulaştırma Bakanlığı uçak rotasındaki rüzgar güllerinin taşınmasını istedi. Özyeğin, santral için yer bakıyor

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Çevreyi düşünüyorsak rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız!

TÜREB Başkanı Ataseven, rüzgar enerji santrallerinin dünyada ' 'çevreci '' bir kaynak olarak görüldüğünü belirterek, " Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız " dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rüzgar enerji santrali kuruluyor!

BÜRES projesi dahilinde kurulan rüzgar türbini, 27 Aralık 2014’te elektrik üretmeye başladı. BÜRES projesi ile Boğaziçi Üniversitesi "Dünyada tüm elektrik ihtiyacını sahip olduğu ve kendi işlettiği rüzgar enerji santralinden karşılayan ilk üniversite kamp

Erzurum'da şiddetli rüzgar minare yıktı!

Kent merkezi ve ilçelerde dünden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamaların yaşandığını kuvvetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda elektrik direği ve ağaç devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Gümüşhane sokakları güneş ve rüzgar enerjisiyle aydınlanacak!

Kelkit Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Kelkit İlçesi Kalkınma Stratejileri ve Uygun Yatırım Alanları Araştırması" projesi ile ilçenin rüzgar ve güneş haritaları çıkarıldı.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

rüzgarı Haberi

rüzgarı

EV KİRASINI YÜKSELTEN BİR EV SAHİBİ MAHKUM OLDU

Üç kişi de ihtikardan tevkif edildi.


Göztepe'de oturan ve ticaret müşavirliği yapan Fazıl adında birisi, Alemdar'daki evinin kirasını hiç bir sebep yokken arttırmıştır, dün Asliye İkinci Ceza Mahkemesi'nce evinin senelik kira tutarı olan 490 lira para cezasına çarpılmıştır.


Tahmis Sokak'ında kuru kahvecilik yapan Sükyas, Bursa Kıratanesi'nde garsonluk yapan Nuriye halis kahve diye halis nohutun kilosunu 180 kuruştan satmış, 30 lira cezasına on gün müddetle de dükkanının kapatılmasına mahkum edilmiştir.

Sirkeci'de Nöbethane Caddesi'nde bakkallık yapan Emin, beyaz peynir üzerinde ihtikar yapmış 25 lira para ve bir hafta da dükkanının kapatılması cezasına çarpıtılmıştır.


Bundan başka Galata'da hurdacı Nasri ile Artin demir boruyu fazla fiyata satmaktan çarşı içinde Yeniçeşme Sokak'ında kunduracı Mustafa da 306 kuruşa satılması lazım gelen bir...