29 / 03 / 2024

sahabiye ev boşaltma süresi

sahabiye ev boşaltma süresi

Kayseri'nin vizyon projeleri arasında yer alan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahiplerine ek süre verildi.

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

Boş ev vergisi için son dakika önerisi: Tapu ve Kadastro değerleme yapsın!

Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisine ilişkin dünyada yapılan uygulamaları açıkladı ve Türkiye'de nasıl uygulanması gerektiğine ilişkin önerilerde bulundu. İşte Batı'nın o açıklamaları...

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

sahabiye ev boşaltma süresi Haberi

sahabiye ev boşaltma süresi


Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Sahabiye ve Fatih Mahalleleri kentsel dönüşüm çalışmalarında birinci etaptaki hak sahiplerine ev ve iş yerlerini boşaltmaları için ek süre verildi. Daha önce 15 Ağustos olarak açıklanan tarih 15 Eylül olarak değiştirildi.


Sahabiye ve Fatih kentsel dönüşüm projesi birinci etabında hak sahiplerinin en geç 15 Ağustos 2017 tarihine kadar binaları boşaltarak Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmeleri gerekmişti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu bölgede bulunan hem kiracı hem de mülk sahiplerinin yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle mağdur olmamaları için tarihi 15 Eylül 2017 gününe erteledi. Bu tarihin teslim açısından son tarih olduğu belirtildi.

Hak sahiplerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 15 Eylül 2017 tarihinden önce işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.


Kayseri Büyükşehir...