29 / 03 / 2024

Salihli dur geç köprüsü projesi

Salihli dur geç köprüsü projesi

Salihli ilçesinde Alaşehir Çayı üzerinde bulunan ve tek şeritli olmasından dolayı halk arasında "dur-geç" köprüsü olarak bilinen 54 yıllık köprü, yenisi yapılmak üzere törenle yıkıldı.

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan anket ve imza kampanyası!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalar her geçen gün büyürken, Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan seslerini duyurmak için neler yapılabileceği ile ilgili bir anket başlatıldı. Bir imza kampanyası başlatılması gerektiği de gündeme geldi. İşte MEvSaD'ın anketine verilen yanıtlar...

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Altın yıktı geçti, dolar dur durak bilmiyor! Uzman isim olacakları peş peşe açıkladı! Eğer böyle giderse...

Siyasetçi Cemal Enginyurt kabine sonrasında altın ve dolar kurundaki gelişmeleri değerlendirdi ''altın yıktı geçti dolar kuru dur durak bilmiyor'' diyerek olacakları peş peşe açıkladı. 

Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! Kayıt zorunluluğu geldi!

Özel okul ücretlerinde yüzde 65'i geçen artış oranıyla ilgili emsal karar çıktı. Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! 

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Manisa'nın Salihli ilçesinde geçen sene Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından açılan kuyuya kurulan atbaşı pompayla numune çıkarılmaya başlandı.

Euro, dolara ''dur'' dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

ABD'nin borcu tarihte ilk defa 31 trilyon doları geçerek yeni bir rekora imza attı. Borçların açıklanmasının ardından euro, dolara dur dedi ve euro tekrar atağa geçti. Elinde  euro olanlar çabuk bakın...

Arazisinden geçen yolu duvar örerek kapattı!   

Kayseri'nin kocasinan ilçesinde, oturduğu caddede ki yolun bir kısmının kendi arazisinden geçtiğinini söyleyen Mehmet Yeşildağ, yolun bir kısmının kendisine ait olduğunu söyleyerek briket duvar ördü. Birçok vatandaş mağdur oldu.

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yargıdan dur kararı!

İzmir’in Bergama ilçesinin Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi hayata geçirileceği sebebiyle 86 iş yerini yıkacağını duyurdu. Mağdur esnaflar çözüm arayışları sonuçsuz kalınca yargıya yoluna gitti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ev sahipleri dikkat! Mağdur olmayın!

İzmir İş Dünyası Başkanı Sungur, kentsel dönüşüm mağduru olmamak için yapılması gerekenleri anlattı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan kentsel dönüşümlerden mağdur olanların sayısı oldukça fazla. O halde ne yapmalı?

Manisa Salihli'nin dev projesinde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de inşa edilen Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı Projesi'nde sona yaklaşıldı. Eski Kamyon Garajının bulunduğu alanda hayata geçirilen projenin 1 ay içinde açılması planlanıyor.

Manisa Salihli yatırımları masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ağırladı. Yapılan ziyarette, Salihli’de hayata geçirilen yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Salihli Bedesten Çarşısı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Manisa Salihli'de hayata geçirilen Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Salihli dur geç köprüsü projesi Haberi

Salihli dur geç köprüsü projesi

Salihli ilçesinde Alaşehir Çayı üzerinde bulunan ve tek şeritli olmasından dolayı halk arasında "dur-geç" köprüsü olarak bilinen 54 yıllık köprü, yenisi yapılmak üzere törenle yıkıldı.


Yıkım töreninde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 54 yıldır kullanımda olan köprünün 3 metre 40 santimetre genişliğinde olduğunu ve 2 aracın aynı anda geçemediğini söyledi.


Köprünün 1960'lı yıllarda yapıldığını belirten Kayda, "Salihli halkının 'dur-geç' ismini verdiği bir köprünün tarihe karıştığı güne şahitlik yapıyoruz. Bu güzergahta bir çok köy ve beldemiz var. Gölmarmara, Akhisar ilçelerini de Salihli’ye bağlayan bir köprüydü. Artık ihtiyaca cevap veremiyor. Araçların bu köprüden nasıl geçtiğini, zaman zaman nasıl kazaların yaşandığını hepimiz gördük" dedi. 


Kayda, yıkılan köprünün yerine iki şeritli yenisinin yapılacağını ve 3 ayda hizmete gireceğini ifade...