25 / 04 / 2024

samsun Milli Mücadele ve Etnografya Müzesi

samsun Milli Mücadele ve Etnografya Müzesi

Kentteki yatırımlara hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi evleri müzeye dönüştürüyor.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan "okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları" alanında siber zorbalık ve akran zorbalığı ile  mücadele etmeyi öğrencilere anlatacağını açıkladı. Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. İşte ayrı

TOKİ Samsun İlkadım projesindeki 314 konut teslim ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun İlkadım Kıran Mahallesi’nde inşa edilen 314 konut sahiplerine teslim ediliyor.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

TOKİ Samsun İlkadım’da 2+1 608 bin liraya! 

TOKİ Samsun İlkadım 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun İlkadım'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun İlkadım'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun İlkadım sosyal konut projesi... 

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

Samsun İlkadım'a bağlı Kıran Mahallesi'nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Projesi’nde inşaat çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Samsun İlkadım ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden kira müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetlerini durduran esnaftan pandemi süreci bitene kadar kira ücreti almama kararı aldı. 

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Samsun İlkadım'da yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Bu kişiler TOKİ'den faizsiz kredi alabilecek!

Milli Mücadele, Kore Savaşı ya da Kıbrıs Barış Harekatına katılan Türk vatandaşlarına; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından faizsiz olarak kredi verilmesi için kanun teklifi verildi.

samsun Milli Mücadele ve Etnografya Müzesi Haberi

samsun Milli Mücadele ve Etnografya Müzesi


Milli mücadelenin ilk adımını Samsun’da atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya uzanan tarihi yolculuğu Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden canlandırılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda çevresindeki tarihi evleri de müzeye dönüştürecek.


Kentte yer alan Kurtuluş Yolu’nu ilmek ilmek titizlikle işleyerek 1919 günlerini canlandırmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin projedeki en önemli adımlarından birisi de bölgedeki eski un değirmeni olacak. 


Kurtuluş Yolu İzleği projesi kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi, değirmenin çevresindeki tarihi evler ise müzeye dönüştürülecek. Milli Mücadele ve Etnografya Müzesi haline getirilecek evler içerisinde o döneme ait silah, kıyafet vb. eşyalar sergilenecek.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Milli mücadele yıllarında kurmaylarıyla birlikte 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastıktan sonra Havza’ya geçerek, ilk çalışmalarını burada yapan Gazi...