28 / 03 / 2024

Sanayi tesisleri deprem riski

Sanayi tesisleri deprem riski

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'inin deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi. Peki, olası bir depremde tesislerin zarar görmesi ne gibi risklere yol açar? Uzmanlar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sanayi tesislerinin yüzde 60’ı depremde büyük risk bölgesinde!

İBB depremde konut, iş yeri, sanayi kuruluşları gibi binaların depremdeki risk durumunu analiz eden bir çalışma yaptı. Sanayi ve üretim tesisleri ile konaklama tesislerinin yüzde 60’ı en büyük ivmenin olacağı risk alanında...

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya: Dar gelirliler için yapı stoku yok!

Diyarbakır asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde çok sayıda insanı kaybetti. Fakat şehirdeki sanayi tesisleri depremden çok etkilenmezken iş gücü kaybı diğer şehirler gibi önemli bir sorun olarak öne çıktı.

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde "Deprem Acil Destek Kredisi"nden bugüne kadar 6 bin 924 işletmenin 2,37 milyar lira kredi kullandığını açıkladı.

Ymt Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Ymt Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Erksim tarafından kuruldu.

Tanyer Yapı, sanayi tesisleri pazarında büyümeyi hedefliyor...

Konut sektöründe 30 senedir birçok projeler yapan Tanyer Yapı, son 2 senedir adım attığı sanayi tesisleri inşası konusunda büyümesini sürdürdüğünü açıkladı. Şu an farklı sanayi bölgelerinde de toplam 10 adet şantiyesi bulunan Tanyer Yapı'nin hedefi büyümek. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Deprem bölgesinde istihdam hareketi başladı!

Deprem bölgeleri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, toplam 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeni yerin sanayi sahası ilan edildi. İşte detaylar!

Yeni sanayi alanları müjdesi, deprem bölgesindeki sanayicileri sevindirdi!

Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'taki bazı yerlerin sanayi alanı olarak belirlenmesine ilişkin verilen karar, Gaziantepli sanayicileri memnun etti. Bölge sanayicileri, verilen kararın yeni yatırımların yolunu açacağını öngörüyor.

Sanayi tesisleri deprem riski Haberi

Sanayi tesisleri deprem riski

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda, Türkiye'deki büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'inin deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Deutsche Welle Türkçe'den Pelin Ünker'in haberine göre; Kurum, bu tesislerin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konusuna ilişkin ise bilgi paylaştı. 

Sanayi tesislerindeki deprem riskiyle ilgili uzun yıllardır uyarılarda bulunan uzmanlar ise bu konuda adım atılmadığı görüşünde.

DW Türkçe'ye konuşan Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, 1999 Büyük Marmara Depremi'nden bu yana bu konuyu dile getirdiğine dikkat çekerek, "Her seferinde de bu MÜSİAD nerede TÜSİAD nerede, bu ülkedeki ekonomik kurumların başındaki insanlar nerede, diye sordum.Bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluş, yani sanayi kuruluşu, ekonomik kuruluşlar benim bu çağrıma itibar etmediler. Nihayet işte şimdi...