28 / 03 / 2024

Sanayi üretim endeksi ne durumda

Sanayi üretim endeksi ne durumda

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı.

Sanayi üretim endeksinde değişim yaşandı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise temmuza göre yüzde 1,4 azaldı.

Sanayi üretim endeksi arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı.

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Demir fiyatları arttı! Ev yaptıracaklar aman dikkat!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin hazırladığı Türkiye Metal Sanayi İhracat Endeksi, TR-METALENDEKS kasım ayı sonuçları açıklandı. Yayımlanan sonuçlara göre demir fiyatları kasım ayında arttı.

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 0,6 arttı.

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Sanayi üretimi beklentiyi karşılayamadı! Yüzde 0,1 azaldı...

Sanayi üretim endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,5 yükselirken, yıllık bazda yüzde 0,1 azalış kaydetti.

Deprem etkisiyle sert düşüş! Sanayi üretimi yüzde 8,2 geriledi! 

Sanayi üretim endeksi, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin olduğu Şubat ayında aylık bazda yüzde 6, yıllık bazda yüzde 8,2 azalış gösterdi. İşte detaylar..

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde sıçrama!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli şekilde açıklanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Haziran 2021 verileri yayınlandı. Endekste, ​​​​​​​Haziran 2021'de hızlı bir artış yaşandığına vurgu yapıldı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2021'de ne oldu?

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde Mayıs 2021'de değişiklik yaşanmadı ve Ocak 2019 verilerine yakın seviyede; 77,31 puanda oldu.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi yüzde 0,30 arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Nisan ayında yüzde 0,30 artış kaydederek 77,31 puana ulaştı. 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi yüzde 0.83 arttı! 

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mart ayında yüzde 0,83 artış kaydederek 77,01 puana ulaştı. 

Sanayi üretim endeksi şubatta yüzde 8,8 yükseldi!

Sanayi üretim endeksi, şubat ayında aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 8,8 yükseldi.

Sanayi üretim endeksi ne durumda Haberi

Sanayi üretim endeksi ne durumda

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya oranla yüzde 1,8 düştü.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, ekimde bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 2,2 düştü.


Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artış gösterdi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 6,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme...