24 / 04 / 2024

Sapanca Kestanelik

Sapanca Kestanelik

Sapanca Belediyesi Gazipaşa Mahallesi kestanelik bölgesinde yaşayan roman vatandaşlar için TOKİ'nin yapacağı konutlar öncesinde orada yaşayan ve evleri yıkılacak olan vatandaşlara yıkımlar öncesinde 100 adet geçici konteyner koydu

Sapanca Kestanelik TOKİ'ye 141 başvuru geldi!

TOKİ tarafından Sapanca Kestanelik'te inşa edilen 447 daire için 141 başvuru geldi. Başvuru sayısının düşüklüğü fiyatlarının yüksekliği sebebiyle kaynaklandı.

TOKİ Sapanca projesinin detayları belli oldu!

TOKİ, Kestanelik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sapanca’da inşa ettiği konutların başvuru tarihleri ve fiyatları açıklandı.

TOKİ Sapanca Kestanelik Konutları inşaatında son durum!

Sapanca'da yapımı devam eden Kestanelik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı süren TOKİ konutlarında sosyal konutlar yüzde 80, diğer konutlar ise yüzde 20 seviyesinde tamamlandı.

Sapanca Gölü için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Sapanca Ormanları'na villa doldu!

Sapanca'ya son birkaç yılda Araplar akın ediyor. İlçeye bağlı göl manzaralı orman ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılarda satın alınarak, fiyatların 650- 700 bin dolara kadar villaların inşa edildiği Villaköy'lere dönüşüyor.

Araplar Sapanca'da ev ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katar'lı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı.

Sapanca Villaköy'de villalar 650 bin TL'ye!

İl Büyükşehir yasası Arap turistlere yaradı. Sapanca Gölü manzaralı villaköylere ilgi arttı. Fiyatı 650 bin doları bulan lüks villalara en çok talep Suudi, Katar, Dubaili Araplardan geliyor.

Sapanca, Arap yatırımcıların yeni gözdesi!

Gölü ve yemyeşil örtüsüyle göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.

Arap yatırımcıların yeni gözdesi Sapanca!

Göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, peş peşe 5 yıldızlı oteller inşa edilen, hafta sonları özellikle İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.

Araplar'ın yeni gözdesi Sapanca!

İstanbulluların hafta sonu tatil mekanı olan Sapanca, artık Arapların gözde mekanı. 3-4 yıldır ilçeye akın eden Arap turistler, son aylarda orman içine yapılan villaları 650 bin dolardan satın alıyor.

Sapanca'ya yeni içmesuyu hattı müjdesi!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleleri için müjdeyi verdi: “Akçay Barajı ile entegre olacak 63 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmalar başlıyor. İçmesuyu Arıtma Tesisi için ihaleye çıkıyoruz" dedi

Sapanca'ya 63 kilometrelik içmesuyu hattı!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleleri için müjdeyi verdi: “Akçay Barajı ile entegre olacak 63 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmalar başlıyor.

Sapanca'da alt yapı çalışmaları devam ediyor!

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yürütülen yol açma, yol genişletme, asfalt, alt yapı, bordür ve parke döşeme çalışmaları devam ediyor.

Sapanca Kestanelik Haberi

Sapanca Kestanelik


Sapanca Belediyesi Gazipaşa Mahallesi kestanelik bölgesinde yaşayan roman vatandaşlar için TOKİ'nin yapacağı konutlar öncesinde orada yaşayan ve evleri yıkılacak olan vatandaşlara yıkımlar öncesinde 100 adet geçici konteyner koyarak vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Danışmanı Enver Kılıç, "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Roman vatandaşlarımız için gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. 

Sapanca Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indiriyoruz. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız 150 yıldır yerlerinde yaşıyor tabiki yerlerinden ayrılmak kolay olmuyor. 

Bu süreçte hem vicdani olarak hem de hukuksal olarak hareket ederek yapılacak yıkımlar öncesi vatandaşlarımız için 100 adet konteynır koyarak öncelik olarak bu insanları o konteynırlara yerleştireceğiz ve ardından yıkımlar yapılacak. Kentsel Dönüşüm kapsamında öncelikli olarak sosyal konutlar tamamlanacak ve bu konteynırlarda yaşayan vatandaşımız o sosyal...