25 / 04 / 2024

Sarıgöl fay hattı

Sarıgöl fay hattı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan 52 yıl boyunca eğitim ve öğretim sunan ve önünden hareketli fay hattı geçtiği tespit edilen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımı başladı.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Sarıgöl'de önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan 52 yıl boyunca eğitim ve öğretim sunan ve önünden hareketli fay hattı geçtiği tespit edilen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımı başladı.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Manisa Sarıgöl Gençlik Merkezi tamamlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Sarıgöl ilçesinde inşaatına başladığı Gençlik Merkezinde çalışmalar artık tamamlanıyor.

Tuz Gölü fay alanında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tuz Gölü fay alanındaki olası bir depreme karşı alınan önlemleri Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

We Haliç Sarıgöl konut fiyatları 2017!

We Haliç Sarıgöl konut fiyatları 2017 kapsamında projedeki daireler lansmana özel olarak 362 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor...

We Haliç Sarıgöl Mahallesi daire fiyatları!

We Haliç Sarıgöl Mahallesi daire fiyatları 362 bin TL'den başlıyor. We Haliç projesinde dairelerin 2019 yılında teslim edilmesi planlanıyor...

Sarıgöl We Haliç Evleri fiyat listesi!

Sarıgöl We Haliç Evleri fiyat listesi 362 bin TL'den başlıyor. We Haliç projesi konut, home ofis ve 20 adet dükkandan meydana geliyor...

Manisa Sarıgöl'deki açık otoparkların tahsisi yapıldı!

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Görüşmede Sarıgöl’deki açık cadde otoparklarının Sarıgöl Belediyesi’ne yer tahsisi ile ilgili protokol de imzalandı

Manisa Sarıgöl Kapalı Pazaryeri yükseliyor!

Manisa'da hayata geçirilen Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinin inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Manisa Sarıgöl'ün imar planları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl için hazırlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Sarıgöl Revizyon İmar Planlarını masaya yatırdı.

Manisa Sarıgöl Gençlik Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği Sarıgöl Gençlik Merkezi'nin inşaatında sona geldi

Sarıgöl'de kapalı otopark ve pazaryeri projesi hızla yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Sarıgöl fay hattı Haberi

Sarıgöl fay hattı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bulunan 52 yıldır hizmet veren 4 Eylül İlkokulu'nun önünden bir süre önce hareketli bir fay hattı geçtiği tespit edildi. Bu nedenle olası bir depremde yıkılma tehlikesi oluşan 4 katı, 18 derslik okulun yıkılmasına için Manisa Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'na görüş bildirdi. Valiliğin görüşüyle Bakanlık, yıkım kararı aldı. Bulunduğu yer aynı zamanda afet bölgesi kapsamında olan 20 öğretmen ve 315 öğrencisi olan okulun yıkılarak,  yerine Şermin-Hüseyin Tüfekçi Anaokulu bahçesine yeni bir okul binası yapılacağı tespit edildi. Okulun A bloğunda yıkıma başlanırken, 28 yıl önce yapılan B blok için ise yıkım kararının beklendiği tespit edildi. Okulda bulunan 315 öğrencinin yeni okul yapımına kadar geçici olarak Mimar Sinan İlkokulu'nda eğitim öğretimin süreceği ifade edildi.

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç,...